Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Fáklyás felvonulás Jánossomorján

Jánossomorján tegnap este tartották a városi ünnepséget a Balassi Bálint Művelődési Házban, ahol helyi diákok zenés irodalmi műsora idézte fel a 158 évvel ezelőtti forradalom és az azt követő szabadságharc eseményeit.
Az ünnepségen Hauptmann Tamás, a Jánossomorja Televízió főszerkesztője mondott ünnepi beszédet. Az est szónoka kiemelte: március 15-e, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ünnepe talán a legszebb és legegységesebb nemzeti ünnepünk, hiszen az ország azokban a napokban – azelőtt és talán azóta sem látott egységben – szállt síkra saját szabadságáért. A forradalom idején nyert először igazi értelmet a nemzet fogalom.
– Nemzeti ünnepeink fontos szerepe, hogy emlékeztetnek a múltra, és ezzel arra tanítanak bennünket, hogyan is kell élni a jelenünket, jövőnket, hogyan lehetünk méltók őseink emlékéhez. Talán ha tudjuk, hogy múltunknak, hitünknek, környezetünknek, szeretteinknek és vágyainknak e furcsa keverékét immár évszázadok óta úgy hívják: hazám – hangsúlyozta Hauptmann Tamás.
Az ünnepi beszéd után a megemlékezés résztvevői fáklyákkal a Szabadság-emlékoszlophoz vonultak, ahol az önkormányzat és a helyi civil szervezetek képviselői elhelyezték az emlékezés koszorúit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom