Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Ezres tömeg emlékezett a dunaújvárosi késelés áldozatára

Könnyes szemű diáktársak, barátok, fájdalomtól megtört családtagok, dunaújvárosiak emlékeztek ezernél többen, csendes főhajtással kedden délután Dunaújvárosban a hétfőn egy késszúrással halálosan megsebesített 19 éves fiatalemberre.

A tragédia színhelyén, a Bercsényi úti kereszteződésben kialakított emlékhelynél tartott demonstráción - ahol hétfő délután óta lobog a mécsesek lángja, s gyűlnek a virágok - ott voltak, s mécsest gyújtottak az elhunyt fiú emlékére a város vezetői is, Kálmán András (MSZP) polgármester, valamint Dorkota Lajos (Fidesz), Cserna Gábor (Fidesz) és Pintér Attila (MSZP) alpolgármester, demonstrálva, hogy az erőszak megakadályozása nem pártpolitikai kérdés.

Megjelent a megemlékezésen, s némán felsorakozott az út mellett, majd mécsest gyújtott az emlékhelynél a betiltott magyar gárda 14 fős, egyenruhás csoportja. Ellenük - amennyiben a rendőrség megállapítja a szabálysértés tényét - szabálysértési eljárás indul - mondta a megemlékezést követő sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva a város rendőrkapitánya.

Budavári Árpád rendőr alezredes, városi rendőrkapitány - az önkormányzat több vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón - ismertette az üggyel kapcsolatos nyomozás eddigi eredményeit.

Mint elmondta, hétfő délután autóval közlekedett a városban három fiatal, amikor egyikük egy sétáló fiún saját, korábban ellopott pulóverét vélte felismerni. Megálltak, számon kérték tőle, majd többször megütötték. Az ütésekre a 16 éves középiskolás diák a halálosnak bizonyult késszúrással "válaszolt".

Résztvevők gyertyagyújtással emlékeznek Dunaújvárosban arra a 19 éves diákra, aki egy késelés következményeként 2010. április 12-én meghalt a városban. A fiatalt egy 16 éves diák sebesítette meg olyan

Résztvevők gyertyagyújtással emlékeznek Dunaújvárosban arra a 19 éves diákra, aki egy késelés következményeként 2010. április 12-én meghalt a városban. A fiatalt egy 16 éves diák sebesítette meg olyan súlyosan, hogy a megkéselt fiú a gyors orvosi beavatkozás ellenére a kórházban belehalt sérüléseibe. A késszúrás előzménye az volt, hogy a későbbi áldozat saját, korábban ellopott pulóverjét vélte felismerni a másik diákon, akit emiatt két társával együtt kérdőre vont; a két diák között szóváltás, dulakodás alakult ki, majd a 16 éves fiú elővett egy kést, amellyel többször megszúrta a fiatalembert. A rendőrök rövid idő alatt elfogták az elkövetőt, aki ellen halált okozó súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás. MTI Fotó: Mudra LászlóA megszúrt 19 éves kereskedelmi középiskolás a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Az őt megkéselő diákot egy órán belül elfogták. Őrizetbe vették, ellene halált okozó testi sértés elkövetése, az elhunyt fiú társai ellen pedig csoportos garázdaság miatt indult eljárás.

"Erőszak történt, amelyre erőszak volt a válasz" - summázta az ügyet a rendőrkapitány. Kérdésre válaszolva kijelentette: az ügynek nincs "etnikai motívuma".

Hozzátette: a hasonló esetek megakadályozásáért nagyon fontos mindazok összefogása, akik tehetnek valamit az erőszak megelőzéséért, valamint meghatározó a szülői és az iskolai nevelés.

Kálmán András polgármester hangsúlyozta: a város közgyűlésében dolgozó politikai erők egységes akarattal, együtt szervezték meg a kedd délutáni csendes demonstrációt.

Mint mondta, az erőszak ellen, annak megelőzéséért is közösen kell fellépni. Arra kérte a dunaújvárosiakat, hogy a történtekből vonják le a tanulságot, a szülők pedig "vegyék ki gyerekeik kezéből a kést", mert "az erőszak sehova sem vezet", a problémákat törvényes úton kell rendezni.

Dorkota Lajos alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a város iskoláiban a tanárok és a diákok már beszéltek a történtekről, s közösen próbálják feldolgozni a tragikus eseményt. Ő is úgy vélte, hogy össze kell fogni az erőszak, a gyűlölet, az indulatok eluralkodása ellen.

Az emlékhelyre még a kora esti órákban is érkeztek az emlékezők, fiatalok, idősebbek tettek le egy-egy szál virágot, gyújtottak mécsest a kereszteződésben.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Goldmund 2010. április 14. 21:20
  „"Erőszak történt, amelyre erőszak volt a válasz" - summázta az ügyet a rendőrkapitány. Kérdésre válaszolva kijelentette: az ügynek nincs "etnikai motívuma".

  Legszívesebben akkora káromkodást írnék le, hogy azonnal kimoderálnák!!!!
  Persze hogy nincs etnikai motívum, mert ŐKÖZÜLÜK VALÓ követte el! A lopást és a késelést is!
  Az pedig természetes nálunk, Abszurdisztánban, hogy amikor a meglopott ember visszaköveteli a magáét, akkor garázdaságot követ el.

  Na, Viktor ezeket is rendbe kéne tenned mihamarabb! Hogy végre megvédhesse a tisztességes ember a saját tulajdonát, ha már az állam nem védi meg őt.”
 • 21. Csetneky 2010. április 14. 20:56
  „Érdekes, én 16 éves koromban nem járkáltam késsel a zsebemben. Igaz, nem is loptam pulóvert.”
 • 20. vanessa 2010. április 14. 19:36
  „szép estét!Én is sajnálom az áldozatot, de nem igy kellett volna ezt megoldani,hogy 3-an 1 ellen,sajnos igy járt”
 • 19. Gyogyós 2010. április 14. 17:06
  „Feri.
  Majd ha a gyerekedet megtanítod arra,hogy a dolgait úgy intézze,hogy esetlegesen ne szúrják agyon,akkor nem kell az érdekében semmitől sem félned.Nem gondolnám hogy három az egy ellen szituációban a srác egyből késsel nyitott volna....”
 • 18. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. április 14. 12:10
  „Felgyújtották tisztességes hitelezőjük boltját ....

  Egy ideig bírta a tűzvészt a kamera, majd az is megsemmisült

  GYÚJTOGATÁS | Már egész Tiszagyenda (moderálva....) tudja, vasárnap hajnalban ismeretlenek gyúlékony anyagot dobtak a vásárlótérbe, mely rövid idő alatt teljesen kiégett. Az okokat azonban még mindenki csak találgatja.

  -- Hihetetlen ami itt történt -- mondja egy helybeli férfi. -- A húgom hajnali három körül, a bolt szomszédságából jött haza felé, akkor vette észre, hogy a kirakat üvegét betörték, s dől bentről a füst. Ő riasztotta a tulajdonost, Szabó Csillát. A legfurább az egészben, hogy a falu-, és polgárőrök állítólag pirkadatig kint járőröznek a település utcáin, ám ők nem láttak semmit.

  Mikor belépünk az ABC-be, mindent átható füstszag fogad: a falak elfeketedve, a plafon szénné égve, a járólap összetöredezve, az árukészlet pedig a bolt nagy részében a tűz martalékává lett.
  -- Ennyi maradt a 2008. őszén gyönyörűen felújított üzletből -- tárta szét a kezét tehetetlenségében Szabó Csilla, mikor végig vezetett a polcok között. -- Bár a kárszakértő csak kedden jön, azt már fel tudtam mérni, semmit nem vittek el. Nem betörés történt, hanem szándékos gyújtogatás. Legalábbis a tűzvizsgáló ezt állapította meg.

  Az elsődleges becslések alapján a kár meghaladja a 10 millió forintot. Több mint tíz éve üzemeltetjük családi vállalkozásban a boltot, több itteni lakosnak állandó munkalehetőséget adunk, de még egy betörés sem történt ezidő alatt.
  A lopások miatt egyébként az üzletbe biztonsági kamerát is szereltettek be.

  -- Amíg a kamera nem égett el a tűzben, addig a hátsó irodában lévő felvevő rögzítette a történteket -- mondja Szabó Csilla. -- A másolatot már átadtam a rendőrségnek. Szerencsére a hivatalos papírokat otthon tárolom, így azok épségben megmaradtak. Köztudott, néhány család hónapokig hitelben vásárolt a boltban. Nagy összeggel tartoznak, s még mindig nem rendezték adósságukat. Ügyvéd által fizetési felszólítást küldtünk számukra, s ezeknek a másolatát is átadtam a nyomozóknak.

  -- Gyanakszik valakire?

  -- Megmondom őszintén, most már félek, így inkább csendben maradok. Februárban még ,,csak" életveszélyesen megfenyegettek, hogy elvágják a torkomat, s a rendőrség annak ellenére ismeretlen tettes ellen nyomoz, hogy tudomásom szerint a szemtanúk név szerint megnevezték a késsel arcom előtt hadonászó férfit. Most a boltomat gyújtották fel. Mi lesz a következő?

  Tudomásunk szerint Tiszagyenda egyes helyein térfigyelő-kamerákat működtet az önkormányzat.
  -- Pontosak az információik, a település kiemelt részeit bekameráztuk, így remélhetően az ABC környékén történteket is rögzítette. A rendőrség már be is kérte a felvételeket tőlünk -- tudtuk meg a település polgármesterétől, Pisók Istvántól. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

  Nem hallották éjjel a szirénát

  Februárban több tiszagyendai család kérte segítségünket, mondván pénzbehajtók fenyegették meg őket: ha nem rendezik adósságaikat, ,,rosszul" járhatnak. Ha már a településen jártunk, meglátogattuk őket.
  -- Én is hallottam mi történt a bolttal, de részleteket nem tudok. Az viszont furcsa, hogy ha akkora tűz volt, miért nem hallottuk egyetlen kiérkező tűzoltó vagy rendőrautó szirénáját sem az éjszakai csendben -- tessékelt a konyhába Szilvia. -- Mivel a faluban mindenki tudja, hogy rosszban vagyunk a tulajdonossal, előttünk nem is beszélnek erről az emberek. Az biztos, mi valamennyien itthon voltunk aznap éjszaka.”
 • 17. Feri1 2010. április 14. 11:21
  „Gyogyós

  Akkor ezek szerint Te is késsel a zsebedben mászkálsz....
  Én itt látom a legnagyobb gondot. "Jó" esetben itt is elcsattant volna egy-két pofon. Régen nem volt divat egyszerre szúrni. Akkor is voltak veszekedések, verekedések, esetleg törött orr. De tudták, hol a határ. Aki már földre került, azt nem ütjük, rúgjuk tovább. Késről nem is beszélve. Pár év múlva már csak baseboll ütővel mehetünk ki az utcára, v pisztollyal ?! Akinél kést, bicskát (nem akármilyent) találnak a rendőrök, azt börtönbe azonnal! Saját és gyermekeink érdekében.”
 • 16. tomiwudu 2010. április 14. 10:05
  „Ez igen!
  Ha hulla részegen gondolkodás nélkül nekimegy a fának ,akkor is megemlékeznek róla??
  Szinte ugyanaz a sztori!! Vagy nem???”
 • 15. mecsoka 2010. április 14. 08:32
  „Akkor most gondolom annyival el is van intézve a dolog, hogy erőszakra erőszakkal válaszolt... és megint nem történik majd semmi”
 • 14. valami89 2010. április 14. 07:46
  „Arra a szerencsétlen gárdistákra megint kitérnek, de arról hogy ki volt az elkövető arról megint kuss van...
  IGEN IS VAN CIGÁNY BŰNÖZÉS!!!”
 • 13. Gyogyós 2010. április 14. 03:23
  „Ajjaj,nekem nagyon úgy jönnek le a híradások,hogy szegény szerencsétlen vétlen srácot leszúrták....
  Soha nem jó ha egy embertársunk elveszíti az életét,de jelen esetben erős a gyanúm,hogy az áldozat jócskán tehet a saját haláláról.Hja kérem hogy nem így tervezte? Viszont így járt. Meggyőződésem hogy a másik srác nem passzióból szúrt. Persze nem menti fel semmi alól,de nem tudhatjuk mi volt előtte.Mert hogy akcióba lendültek hárman egy ellen,az szinte biztos. Kicsi pofáraesés lett belőle.Az áldozat családját,szeretteit nagyon sajnálom,de az áldozatot nem. Bocs hogy ezt írom,de magának kereste a bajt.Egy pulóver nem ér ennyit.Le lehet pofozni valakit,vissza lehet venni szép szóval vagy akár egy kis ráhatással,de attól még nem villant volna a kés ebben biztos vagyok.Az meg hogy milyen identitású,vallású,etnikumú,stb volt,az a történetben marhára mindegy. Ha hárman állnának körbe,és tudnám hogy balhé lesz,szó nélkül elővenném én is a késemet.Vagy én döglök meg,vagy a másik,és én nem szívesen.És szerintem a bökő srácnak nem sok választási lehetőséget adtak. Ez csak a "szerintem" verzió,majd a nyomozás kideríti mi volt.”
 • 12. Mankapunka 2010. április 14. 01:05
  „...nem cask nevelés,hanem gondolkodás kérdése is.

  Inkább az emberek értékrendje változott meg,de nagyon. Inkább ez az egyik gond.

  Ezt nem akarom mondai,hogy kik mondták: " Ellopták a bicklijét,lopjon másikat" -és ezt nem egy civil ember mondta.”
 • 11. unkown 2010. április 14. 00:26
  „én is számítógépes játékokon nőttem fel, és tv-t is nézek, mégsem rohangálok késsel meg hasonlókkal a zsebemben... nevelés kérdése az egész...
  azért azt is hozzátenném, hogy ha bejelenti a srác a rendőrségen, hogy ellopták a pulcsiját mit csinálnak? semmit, még ennél nagyobb tételekkel sem foglalkoznak... tehát az ember vagy maga oldja meg a problémáit, vagy semmi nem lesz belőlük, sajnos, pedig egyesek azért kapják a fizetésüket, hogy rendet tegyenek ilyen ügyekben...”
 • 10. Mankapunka 2010. április 14. 00:14
  „Szerintem aki a puloverét akarja visszaszerezni,az szól a többieknek,hogy fogják le.

  Megint más áll a háttérben. ez csak mese,hogy látni vélte rajta a pulovert.”
 • 9. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. április 13. 23:30
  „Vádlottak padjára állította a Szögi család ügyvédjét az egyik liszkai gyilkos cigány

  Pótmagánvádlóként fogta perbe az olaszliszkai lincselés áldozatának jogi képviselőjét a 15 év fegyházra ítélt gyilkos cigány.

  Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a Pesti Központi Kerületi Bíróságon nemrég, amikor az olaszliszkai lincseléses ügyében fegyházra ítélt asszonyt kéz- és lábbilincsben vezették be a tárgyalóterembe, ahol - a látszat ellenére most - ő lépett fel pótmagánvádlóként a kegyetlen gyilkosság áldozatának jogi képviselője, dr. Helmeczy László ügyvéd és a Szögi család két barátja, egy olaszliszkai házaspár ellen - írja a Boon.
  A hosszú fegyházzal sújtott cigány nem kevesebbet állított, mint azt, hogy az általa perbe fogottak bűnpártolást, hatósági eljárás akadályozását és mentő körülmény elhallgatásának bűntettét követték el. Így állhatott elő az a helyzet, hogy a vádló bilincsbe verve lépett fel, az ügyvéd pedig a vádlottak padján ülve volt kénytelen helyet foglalni.

  Elutasítás elsőfokon
  Dr. Helmeczy László közleményt juttatott el a történtekről az Észak-Magyarország szerkesztőségébe. Ebben egyebek mellett a következő sorok olvashatók: Az ügyész helyén a jogerősen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 15 évre ítélt gyilkos ült, a vádlottak padján pedig a meggyilkolt Szögi Lajost és családját, a barátjáért kiálló házaspárt és az igazság elmondását szinte egyedüliként névvel elvállaló roma származású tanút három éven keresztül képviselő ügyvéd. A pótmagánvádat végzésben utasította el a bíróság, ami ellen a pótmagánvádló és képviselője fellebbezést jelentettek be. Ezért a végzés nem jogerős. Az ügy a Fővárosi Bíróságon folytatódik.
  (Boon nyomán)”
 • 8. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. április 13. 23:28
  „Hät igen ennél a cikknél is bizonyította a kisalföld, hogy csak egy lakájmédia. Ugyanis az eset egész máshogy történt....
  Több forrásunk is megerősítette, amit tegnap írtunk: "a gyilkos nem cigány származású - csak az identitása az. A szabad identitásválasztás alapján tehát akár annak is tekinthető: sajnos ismét az elcigányosodás jelenségével állunk szemben."

  A gyilkos: forrásaink és egyes olvasóink szerint elcigányosodott magyar - de valahogy mégsem Árpád vonásait hordozza

  Egyik informátorunk szavai szerint: "nem cigány, hanem egy elcigányosodott idióta, nagyobb cigány a többinél". Az elcigányosodás jelenségére már többször felhívtuk a figyelmet, és megtesszük újra meg újra, hiszen rendkívül fenyegető jelenségről van szó, főleg a súlyosan cigányfertőzött településrészeken. A sajnálatos jelenség terjedésében komoly szerepe van az amerikai deviáns ízlésterrornak is, mely szerint a fekete "gangszták", köztörvényes ..... bűnözők és repperek a "menők" - és értékes, formálható(!) magyar lelkek vesznek el a nemzet számára, mi több, válnak ellenségeinkké, gyilkosainkká. Ebben az esetben ugyanakkor már előrehaladott állapotról beszélhetünk: a kép alapján ugyanis a nemcsak viselkedésbéli gondok vannak, már a szülőknél keveredés esete foroghat fenn.
  Korábban írtuk (a tegnapi frissítések a cikk alján): Fényes nappal halálra késeltek egy fiatalt a Bercsényi és a Táncsics utca sarkán - állítólag egy pulóver volt a vita tárgya.

  A Bercsényi és a Táncsics Mihály utca kereszteződése - a szörnyű tett helyszíne

  - A sérültet hétfőn délután kettő óra után hozták be a mentők hozzánk, a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi betegellátó osztályára - tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlapot dr. Mészáros Lajos stratégiai igazgató.

  - A fiatalembernek, aki a kórházba szállítás után néhány percig még élt, súlyos mellkasi szúrt sérülése volt. A kollégáim mindent elkövettek, hogy megmentsék a fiú életét: becsövezték a mellkasát, aztán közel egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, miközben vért is kapott. Sajnos a fiatalembert annyira kivérzett állapotban hozták már a sürgősségi osztályra, hogy, bármennyit küzdöttek is az orvosaink, nem lehetett megmenteni az életét - foglalta össze röviden a megrendítő történéseket Mészáros.

  A lap - hivatalosan meg nem erősített - információi szerint a kórházban elhunyt fiatalember a Kereskedelmi középiskola tanulója volt, az elkövető pedig a Hild diákja. Több olvasónk egybehangzóan állítja: az elkövető cigány volt. Ha valaki bővebbet tud, várjuk a levelét.
  (D-H Online nyomán)
  Egyik olvasó írja:

  A gyilkos V.i Martin dunaújvárosi lakos, aki a Hild Szakközépiskolában tanult.
  Az áldozat Magyar Csaba.
  Egyik ismerősöm írta, aki osztálytársa volt a srácnak, hogy Csaba elment edzeni a közeli iskolában, és ott hagyta a pulcsiját. Visszament érte, de a cigány nem adta neki vissza és megkéselte.
  Utána valaki befogta sebeit a srácnak, hogy ne vérezzen annyira, de a mentők már nem tudták megmenteni.
  A fenti rövidhírt az alábbi cikkre cserélte a Dunaújvárosi Hírlap
  Éppen kicsengettek a Bánkiban, a srácok, akik az épületből kilépve látták is, hogy valami történt a túloldalon - csapatostul hagyták el akkortájt az iskolát. A riadólánc gyorsan működött, a diákok a portásnak szóltak, aki aztán értesítette az iskola igazgatóját is az eseményekről. Másodpercekkel a 13.40-es csengetés után járt az idő. Röviden így foglalhatjuk össze, amit Gyöngyössy Csaba a történtekkel kapcsolatban lapunknak mondani tudott. Az igazgatótól tudjuk: ő az ablakhoz sietve már azt látta, hogy megérkezett a rendőrségi járőrautó, és a mentő is a Táncsics utca - Bercsényi utca sarkához, ahol a tragikus esemény történt. Az intézményvezető hozzátette: nem bánkis diák az áldozat.
  Nem sokkal később lapunk már olyan információkhoz jutott, hogy az áldozat a kereskedelmi középiskola tanulója volt. A fiú végzős volt az intézményben, vendéglátóipari szakmát szerzett volna. Megkerestük az intézmény vezetőjét, Molnárné Dóczi Máriát, aki a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem kívánta kommentálni a hírt.
  A DH később több forrásból azt tudta meg: a késelő a Hild iskola tanulója lehet, akinek neve már felkerült különböző internetes oldalakra is. A világhálón keringő nevet ekkor még senki nem kívánta hivatalosan megerősíteni. Viszont Kolics Gábor igazgató újabb hívásunkra azt mondta: elképzelhető, az ő tanulójukról van szó...
  A rendőrség nem sokkal a történtek után elfogta a gyanúsítottat. A kihallgatások és a szemtanúk kikérdezése még az esti órákban is zajlott.
  R. Szabó Ágnes, a megyei főkapitányság szóvivője így foglalta össze az elsődleges információkat:
  A nyomozás hivatott kideríteni, hogy pontosan mi zajlott le a helyszínen. Jelen állás szerint egy háromfős társaság autózott arra, amikor megláttak egy fiatalembert, akin a trió egyik tagja korábban ellopott pulóverét vélte felfedezni. Ekkor a későbbi áldozat kiszállva odalépett hozzá, számon kérve, hogy került rá a holmi, amiről úgy vélte, a sajátja. Ebből azután szóváltás, majd tettlegesség alakult ki. Ekkor került elő a pulóveres fiúnál lévő kés, amivel szúrt. Ezután elhagyta a helyszínt, de a beszerzett adatok alapján a dunaújvárosi rendőrök forró nyomon előállították. A tizenkilenc éves sérültet kórházba szállították a mentők, de olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét.
  Pár órával az események után már semmi nem emlékeztetett a tragédiára a helyszínen. Az emberek mit sem sejtve sétálgattak a szemerkélő esőben.
  Azonban az éppen arra járó szilágyis pedagógusok is döbbenten álltak az események hallatán: hozzájuk is eljutott a hír a végzetes késelésről.
  - Magát a késelést nem láttam, éppen kijöttem a bolt elé, akkor vettem észre, hogy a túloldalon fekszik valaki a földön, négy-öt fiatal körbeállja, a feje alá pedig betették a táskáját. A rendőrök érkeztek meg leghamarabb, de egy betegszállító is megállt a kereszteződésben, hogy segítsenek a bajba jutott srácnak. Ekkor már a mentők szirénáját is hallottuk. Nagyon gyorsan itt voltak a riasztás után. Nekem úgy tűnt, talán két perc sem volt, már tették is a sérültet a mentőbe. Egyszerűen még fel sem fogtam, hogy ilyen szörnyűség fényes nappal megeshet a belvárosban - mesélte megtörten a tett helyszínével szemben lévő üzlet neve elhallgatását kérő alkalmazottja.
  Kora este érkezett a megerősítés, a Hildbe járt a késelő: - Valóban a mi iskolánk nappali tagozatos diákja volt a fiú, akiről több forrásból értesülve is azt halljuk, hogy ezt a borzalmas tettet elkövette. Egyelőre még a szülőket sem értesítettük, várjuk a rendőrségi kihallgatás eredményét - mondta megrendülten Varga István, az intézmény igazgatóhelyettese.
  Gyászolunk mi is, egyszerűen szóhoz sem jutunk utalt a vezetőség lelkiállapotára Varga, majd hozzátette:
  - Ha belegondolok, hogy apa, nagyapa vagyok... Nem is tudom, mit mondjak...
  Estére a városban elterjedt a gyilkosság híre. Az emberek találgatták, miért és hogyan történhetett a tragédia. Hiába..

  A közbiztonsági és az oktatási bizottság kezdeményezésére kedden délután négy órakor gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartanak a tragikus esemény helyszínén, a Bercsényi utca és a Táncsics Mihály utca sarkán.
  A csendes főhajtást követően Budavári Árpád, Dunaújváros rendőrkapitánya, dr. Kálmán András polgármester, valamint dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor, Pintér Attila alpolgármester sajtótájékoztatót tart a helyi rendőrkapitányságon.
  20:20: Az újabb információk alapján úgy tűnik, az előző olvasói levelek csak részben felelnek meg az igazságnak, a gyilkos ugyanis nem cigány származású - csak az identitása az. A szabad identitásválasztás alapján tehát akár annak is tekinthető: sajnos ismét az elcigányosodás jelenségével állunk szemben. Várjuk a további pontosításokat.
  Olvasónk írja:
  Tisztelt Szerkesztőség!
  A délután folyamán megjelent dunaújvárosi késelésről szóló cikkel kapcsolatosan szeretnék megosztani egy információt, hátha érdekli a kuruc.infót.

  Az olvasói levélben leírtak igazak, kivételt képez az a tény, hogy a gyilkos nem cigány. Erre önöknek van egy szakszavuk, ami hirtelen nem jut eszembe. A fiatalkorú srác magyar, ám cigánynak érzi magát, "mert az menő". A barátai cigányok, akikkel előszeretettel fenyegettek fiatalokat a közelmúltban az egyik városrészben.

  A gyilkos srác nagyon szerette a kését, mindig magánál hordta, és ezt nem is tagadta soha sem. Ma Dunaújvárosban is megtanulhatták az emberek, milyen szép dolog cigánynak lenni.

  Undorító, ami itt folyik, és ezek azok a dolgok, amelyek meghatározzák kicsiny városunk életét, de senki sem figyel rá eléggé.
  Szebb jövőt!
  A Jobbik közleménye:
  A Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi országgyűlési képviselőjelöltjeként és a Hild Szakközépiskola tanárjaként értetlenül és mélyen megdöbbenve állok a városunkban mai napon elkövetett gyilkosság előtt.

  A Jobbik dunaújvárosi alapszervezete nevében ezúton szeretném őszinte részvétemről biztosítani az áldozat családját.

  Szeretném leszögezni, hogy a Jobbik nem kíván politikai tőkét kovácsolni a tragédiából, ugyanakkor felszólítom városunk elöljáróit, hogy sajtótájékoztatók és egyéb látszatintézkedések helyett haladéktalanul tegyék meg a megfelelő lépéseket a városunkban eluralkodó erőszak megfékezésére.

  Pintér Tamás”
 • 7. hegyestű 2010. április 13. 21:56
  „Hát igen, az erőszak, mint minta, amely a médiából, filmből, internetről, számítógépes játékról ömlik, már egy-pár éves koruk óta körülveszik a gyerekeket. Lassan pedig már a való életben is. LÉPNI KELL, de gyorsan. (Persze az előbbieket már tíz éve lehetett érzékelni, csak a politika és a pártok nem mernek, nem tudnak fellépni pl. a ker.-i tv-k ellen, és sajnos az gyermekek közti erőszakos, s egyre kegyetlenebb esetek kapcsán sem merül fel a média, internet, pc játék stb döntő szerepe, mert az gazdasági érdeket sértene. PÉNZ. PÉNZ, PÉNZ!
  Egy terület, pl. ahol a Fidesz megmutathatná, hogy tényleg hasznos dolgokra használná 2/3-at. Mert pl. a ker-i tv.-k elleni fellépésre, ill. korlátozására eddig CSAK a Jobbik mutatott eddig szándékot. S ez elég szomorú!”
 • 6. Juveboy86 2010. április 13. 21:54
  „Szánalmas és egyben szomorú is... Főleg az , hogy valaki késsel támad a másikra,nem mintha az nem lenne az , hogy többen mennek egyre, mert manapság az 1 v 1 "puszta erő" az nem divat... most sok embernél a "segédeszközök" a divatosak, a kés, a vipera , stb... én nem lennék képes mást megszúrni és ezzel esetleg az életét "elvenni"... egyre szomorúbb ami mostanában itt megy az országban.”
 • 5. CsabaKiraly 2010. április 13. 21:42
  „Egy pullover? Miert nem jelentette fel? Bar sajnalatos, hogy ilyen fiatalon halt meg, megse tudom sajnalni azokat akik sajat maguk itelkeznek, plane ha nincs pozitiv bizonyitek. Azt hiszem jobb az ilyenektol megszabadulni meg akkor is ha ilyen fiatalok. Az ilyen maga-itelkedo-bol lesz kesobb a KRIMILNALIS.”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2010. április 13. 21:41
  „Roben, ha mindenki, akivel szemben erőszakosan lépnek fel, kést rántana és szúrna, rövid időn belül összeomlana a rendőrség és a mentőszolgálat; ez nem adhat felmentést semmire. Engem a gondolattól is kiráz a hideg, hogy bármiféle vélt-valós sérelem, fizikai fenyegetettség hatására megkéseljek valakit, de meg eleve nem is járkálok az utcán késsel a zsebemben... Talán valahol itt van a dolog nyitja, nem igaz?”
 • 3. vanessa 2010. április 13. 21:40
  „szép estét!azért mert ilyenek vannak a tvben, mozibancsupa eröszakos filmek, nézzetek körül, hogy viselkednek a mai fiatalok,szörnyü ami itt megy már,az emberi élet már 1 lyukas garast sem ér(((”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ókeresztény bazilika maradványait találták meg Pécsett

Ókeresztény bazilika maradványait találták meg régészek Pécsett egy beépítésre váró területen… Tovább olvasom