Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Ezért gyűlölheti a rendőröket a Teréz körúti robbantó

Ezért gyűlölheti a rendőröket a Teréz körúti robbantó
A fiatal fétfit szülei válása után apja testvérével együtt külföldre vitte. A hatóságok hozták őket haza az anyjukhoz.
P. László Gergely hétéves volt, amikor szülei elváltak. Az elszakadás meglehetősen viharosra sikerült, a szülők nem tudtak megegyezni László és három évvel fiatalabb húga, Dorottya felügyeleti jogáról.

Apja külföldre vitte gyerekeit, egyes források Venezuelát említik, mások Uruguay-t jelölték meg. A fiú innentől éveket töltött édesanyjától távol a dél-amerikai országban.

A Blikk információi szerint a robbantó apja ellen állítólag nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt. A róla és a lánytestvéréről készült fotót még a Csellengők című, eltűnt gyermekekről szóló műsorban is megmutatták 2001-ben.

A kamasz fiút és Dorottyát a nemzetközi körözés eredményeként – mint a pestisracok.hu megtudta – a hatóságok hazahozták anyjukhoz.

A fiút különösen megviselte az erőszakos hatósági eljárás. Nem kizárt, hogy a rendőrség iránti ellenszenve ebből az időből ered - írja a Bors.

Az édesanya egy népszerű, nívós budapesti cukrászda vezetője. A dekoratív asszony hosszú évek óta új életet kezdett, fiával ritkán találkozott.

A fiú először Taksonyban apai nagymamájánál, majd Karmacson rendezkedett be apjával. Úgy tudni, az elmúlt két évet újra Taksonyban töltötte, épp a robbantás idején jelent meg újra apjánál.

A helyiek a Borsnak azt mondták: László az iskolában olykor késsel is megjelent, ezért kortársai már akkor furának tartották.

Több karmacsi is arról beszélt a Borsnak: P. László Gergelyt édesapja bújtathatta, szerintük ugyanis nehezen elképzelhető, hogy ne ismerte volna fel fiát a körözési felvételeken. Azt is elárulták, a családnak tévéje nincs, de „állandóan az internetet bújták“. Ahol pedig az összes portálon ott volt a fiú arca.

– Ha kiderülne, hogy valóban bújtatta volna a fiát, azzal bűnpártolást követett el. Ilyenkor az ember nem beszél össze az elkövetővel, de mögé áll, miután elkövette tettét – mondta Magyar György.

Az ügyvéd szerint sem így, sem úgy nem kellene fiára vallania az apának, de gyanúsítottként is megtagadhatja a válaszadást.

– Ezért ilyen esetekben olyan bizonyítékokat kell gyűjteni, amik igazolják a bűnpártolást.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra égett egy idős férfi Gödön

Halálra égett egy idős férfi Gödön
Vélhetően az ágy és annak közvetlen környezete gyulladt meg, de mire a tűzoltók kiértek, már elaludt… Tovább olvasom