Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 11°C Még több cikk.

Ezerötszáz kerekezőt várnak

Ismét, immár tizenötödször rendezik meg vasárnap a VasVilla-iskola évről évre népszerűbb jótékonysági kerékpártúráját. Tavaly több mint ezren kerékpároztak Fertőrákoson és Balfon keresztül, idén várhatóan ennél is többen, ezerötszázan teszik meg a távot.
Vasárnap ismét együtt szállhatnak nyeregbe a bicikli szerelmesei a tizenötödik „vasvillás” kerékpártúra alkalmából. A Fertőrákost és Balfot érintő huszonhét kilométeres távú túrát teljesítők között értékes díjakat – 15 hegyi kerékpárt és sportszereket – sorsolnak ki, több mint másfél millió forint értékben. Az ajándékokat támogatók, kerékpározást szerető barátok, ismerősök adják önzetlenül, amit a szervezők köszönnek. Nevezni a VasVilla udvarán lehet, reggel 8 óra és 8.55 között, az indulás reggel 9 órakor lesz.
– A jótékonysági kerékpártúrát tavaly több mint ezer lelkes kerekes részvételével tartottuk meg, a nevezési díjakból befolyt több mint kétszázezer forintot a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának ajánlottuk fel – mondta el Borossay György, a túra főszervezője. – A nevezési díj tíz éve változatlan, de ha sikerül elérni az ezerötszáz nevezőt, akkor idén akár háromszázezer forinttal is jótékonykodhatunk. A hosszú sorban kígyózó kerékpárosmenetet idén is a rendezvény fővédnöke, Walter Dezső polgármester vezeti fel.
Az 1992-ben megrendezett első túrán százan kerekeztek, akkor még csak a középiskola diákjainak szólt a kiírás. A következő években – immár városi rendezvényként – egyre népszerűbbé vált a túra, mígnem tavaly a Várkerületen már „összeért a menet farka”. – Idén egy picit változott az útvonal, a Várkerület-kör után a Sas teret érintjük, majd a Szent Mihály utcát, és a Pozsonyi úti új körforgalomnál kanyarodunk Fertőrákos felé – tette hozzá Borossay György, aki a tizennégy év alatt közel száz kerékpárt sorsolt ki a résztvevők között.
A szervezők kérik az autósokat, hogy vasárnap délelőtt fokozott óvatossággal közlekedjenek a városban.
A túra szintideje 2,5 óra, a rendezvényt a mentők, a műszaki mentők és a rendőrök biztosítják. A kerekezőknek ajánlott fejvédő használata. Ezenkívül nem árt, ha tudják, továbbra is túráról és nem versenyről van szó.
„ A családi-baráti kerekezéssel az egészséges életmódot és a szabadidősport jelentőségét kívánjuk hirdetni. Büszke vagyok magunkra,

soproniakra, hiszen nincs még egy olyan vidéki város, ahol egy sportrendezvény idejére akár ezerkétszáz hobbikerékpáros nyeregbe pattan.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom