Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Ezermilliárd távmunkahelyekre Nem azonnali a leépítés

Ezermilliárd forintos nagyságrendű összeg áll rendelkezésre távmunkahelyek létrehozását segítő programok megvalósítására és különböző képzésekre a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben – közölte Simon Gábor MSZP-s képviselő. Az NFT II. emberierőforrás-fejlesztés operatív programjában (Emerop) a távmunkahelyek létrehozása mellett az oktatás korszerűsítésére, munkaerő-piaci programokra, szakképzésre és távoktatásra is igényelhetnek összegeket a pályázók. A foglalkoztatottak négy százaléka végez jelenleg távmunkát, s a kormány tervei szerint 2010-re ez az arány eléri a nyolc százalékot.

A bértábla változásairól

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy még az önkormányzati választások előtt hozza nyilvánosságra, milyen változtatásokat tervez a közalkalmazotti bértáblában – mondta Révész Máriusz, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: a kiszivárgott hírek szerint a kormány teljes mértékben át akarja alakítani a bértáblát azért, hogy jelentős forrásokat tudjon kivonni a közszférából. (mti)
Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) tervezett létszámleépítés nem azonnal történik, annak pontos ütemét és érintettségi körét szeptember elejéig dolgozzák ki. Az biztos, hogy október 1-jével 150–200 fővel csökken az OMSZ létszáma, ezzel párhuzamosan megkezdődik az alternatívok irányába a betegszállítási feladatok átadása. Egyelőre nem tudni, a létszámleépítés valóban 734 embert érint-e, mert lehet, hogy a csökkentés 10,2 százalékos lesz, de lehet akár 5,7 százalékos is. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom