Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ez itt még messze nem a zöldsétány...

Folytatás az 1. oldalról.

A tervek szerint a rehabilitációra a pénzt a jelenlegi ligettel szembeni terület eladásából teremti elő az önkormányzat. Aki most végigmegy a „sétányon”, mindent el tud képzelni oda, csak egy „ékszerdobozt” nem. A Kisalföld is tegnapi körútja során 20 méterenként kénytelen volt megállni egy-egy szemétkupacnál, roncsautónál, építési törmeléknél vagy lomiskocsinál; s a környéken élők mindjárt a panaszaikat is elmondták, amelyek mind így kezdődtek: mivel nincs konténer...
Az önkritikusabbak hozzátették, ha hétfőn elvinnék a melegben rohadó és bűzlő szemétkupacokat, keddre valószínűleg újabbak nőnének ugyanott. A közeli Stromfeld Aurél utcában ugyanez a helyzet. A Komszol az illegális lerakásokra azt válaszolta, hogy hiába gyűjtötte össze és szállította el a saját költségén többször is a szemetet, néhány napon belül minden kezdődött elölről. Azt tanácsolja ezért: amennyiben valakinek rendszeresen kicsinek bizonyul a saját hulladékgyűjtő edénye, az az illegális lerakás helyett igényeljen nagyobb kukát az ügyfélszolgálati irodákban.
Kalmár Ákos, a városrész önkormányzati képviselője is úgy véli, először tüneti kezelésre lenne szükség, vagyis a szemét eltakarítására – többször tárgyalt is ez ügyben a kommunális szolgáltatóval. „Ha kell, akár naponta szállítsák el a szemetet, de az alapproblémát sajnos még ez sem biztos, hogy megoldja” – ismerte el a képviselő.
Márpedig amíg az „alapprobléma” marad, addig lehet bármilyen tervnek vezérprojektje a Bercsényi liget, ember oda nem megy, csak ha muszáj.
Révi Zsolt győri főépítész elszánt, azt mondja, lesz megoldás. Két héten belül aláírják a Városfejlesztés rt.-vel azt a megállapodást, amelynek értelmében a részvénytársaság elkészíti a városrész rehabilitációjának megvalósítási tanulmányát. Ez még önmagában nem jelent megoldást – ezt tudja mindenki, ő is, viszont az anyaggal már lehet pályázni. A főépítész hasonlóképpen képzeli el a rehabilitációt, mint korábban Ferencvárosban tették. A győri tanulmány várhatóan már őszre készen lesz, Révi Zsolt pedig azt szeretné, ha az első EU-s pályázatok egyike a Bercsényi liget lenne.
Itt tartunk tehát most, illetve ott, amit a felvételek mutatnak. Azt kell eldönteni, a szemünknek vagy a terveknek higgyünk.

A szemetelőket, de önmagát is megbírságolhatja a Komszol

Múlt héten városrészről városrészre jártuk Győrt, s a szemétszállítási problémákat vettük sorba. A Komszol tegnap közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, ami – úgy véljük – cikkünk hatására született. Abban ez áll:
„ Az általános köztisztaság javítása érdekében a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. létrehozott egy zárt rendszerű információs láncot, aminek feladata a szolgáltató céghez írásban, telefonon vagy bármilyen egyéb módon érkezett, a hulladékgyűjtő edények mellé szabálytalanul lerakott hulladék felszámolása. Minden ezzel kapcsolatos bejelentést rögzítünk és 24 órán belül kivizsgálunk az alábbiak szerint:
– Amennyiben társaságunk a járatnapon nem ürítette ki a hulladékgyűjtő edényt, vagy nem szállította el a szabályosan, a szolgáltató cég emblémájával ellátott, kék színű zsákban a hulladékgyűjtő edény mellé tett hulladékot, akkor az elszállításról haladéktalanul intézkedünk. Ha ez megismétlődik, akkor az ügyfélnek egyhavi szemétdíjat visszautalunk, jóvá-

írunk.
– Amennyiben a hulladékgyűjtő edény mellett szabálytalanul kirakott hulladékot találunk, akkor azt nem szállítjuk el, ezzel együtt az ingatlan tulajdonosát írásban figyelmeztetjük. Ha ez – akár a következő ürítés alkalmával – megismétlődik, akkor a szabálysértési felelősség megállapítása érdekében a köztisztaság megsértése miatt hatósági eljárást kezdeményezünk.”

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom