Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Évet értékeltek

a soproni rendőrök

„ A soproni rendőrség példaértékű munkát végzett tavaly: folyamatosan emelték a felderítési mutatót, a bűnmegelőzés eredményeképpen pedig csökkent a bűncselekmények száma” – hangsúlyozta Sopronban dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány.
– Az elmúlt esztendő a megyei főkapitányság számára az évtized legeredményesebb éve volt. A Farkas Gábor alezredes vezetette soproni kapitányság kiváló, folyamatosan javuló szakmai munkája nagyban hozzájárult a sikerhez – emelte ki a Soproni Rendőrkapitányság tegnapi állománygyűlésén dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, aki kifejtette: tavaly a soproni kapitányság illetékességi területén csökkent a lakosságot irritáló bűncselekmények – így a betöréses lopások, a gépkocsikkal kapcsolatos és más vagyon elleni bűntettek – száma. Ennek mértéke – például a lakásbetörések esetében – elérte a tizenöt százalékot is. E területen a felderítési mutató is javult, immár hatvan százalék fölöttit produkált a kapitányság. Ugyanakkor az összfelderítési hányad Sopronban meghaladja az ötvenhárom százalékot, ami valamivel több, mint egy százalékkal magasabb a megyei összesített átlagnál. A nyomozati munkát is magasabb szintűnek minősítette a soproni ügyészség az elmúlt évekhez képest. Mindez jelzi, Sopronban jó a közbiztonság – mondta a dandártábornok, aki szerint a közelmúltban Sopronban történt gyilkosságokat külön esetekként kell kezelni, hiszen az emberölések rendőri eszközökkel nem előzhetők meg.
– Bízunk abban, hogy a soproni rendőrség ezt a kiváló eredményt idén is tartani tudja, sőt, a hatékonyságon mindig lehet egy kis kreativitással javítani. A soproni kapitányság – amely fél évtized alatt tizenhárom rendőri státusszal bővült – rendelkezik az ehhez szükséges technikai eszközökkel és háttérfeltételekkel – utalt a jövő feladataira dr. Szabadfi Árpád.
A Kisalföld érdeklődésére a megyei rendőrfőkapitány elmondta: az év elejétől a bűnügyi állomány nyomozói, illetve a közrendvédelmi osztály munkatársainak közterületi pótlékot kapnak. Ennek köszönhetően az említett szolgálat tagjai átlagosan havi több mint húszezer forinttal keresnek többet, mint tavaly.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom