Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Európa-nap

a Sopron Plazában

Európai Tavaszi Napot tartottak tegnap a Sopron Plazában, melynek során bárki választ kaphatott szakemberektől az unióval kapcsolatban felmerülő kérdéseire, és kiadványokból is tájékozódhatott az aktuális eseményekről.
Európai Tavaszi Napot tartott tegnap a Europe Direct Információs Hálózat megyei információs pontja a Sopron Plazában. A szervezet ügyfélszolgálata immár négy éve működik azzal a céllal, hogy az állampolgárokat tájékoztassa az unióval kapcsolatos információkról. – Leggyakrabban a munkavállalással és a külföldi ösztöndíjjal kapcsolatos kérdések fogalmazódnak meg, de megfigyelhető az uniós pályázatok iránti fokozott érdeklődés is – mondta el Pálfi Mária, az információs pont irodavezetője. – Mi főként tanácsadással foglalkozunk, de mivel az unió 25 tagállamában működik ilyen iroda, a kapcsolattartás révén konkrét ügyeket is elintézünk.
A tegnapi Európai Tavaszi Napon a gépjármű-regisztrációról, az utazásról és a munkavállalásról érdeklődtek az iroda standjánál. – Úgy tűnik, hogy a magyarok nem tájékozatlanabbak az unió régebbi polgárainál – tette hozzá Pálfi Mária. – Sőt, az itt kitölthető totóból az derült ki, néhány dologban például járatosabbak a magyarok az osztrákoknál.

Telefonon és e-mailben is lehet kérdezni

A Győr-Moson-Sopron Megyei Európai Információs Ponton kérdések tehetők fel az unióval kapcsolatban. Telefonon a 96/511-122-es számon, e-mailben pedig az eip.gyor-moson-sopron@euvonal.hu-n érhető el az iroda.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

rabóczki balázs a sportkórház lakója

A budapesti Sportkórház lakója Rabóczki Balázs, az FC Sopron kapusa. A hálóőr alapos kivizsgáláson… Tovább olvasom