Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Eszmecsere az iskola 25 éves jubileuma alkalmából

A kapuvári Széchenyi-, a hajdani III. számú iskola ebben a tanévben ünnepli fennállása 25 éves jubileumát. A negyedszázados évforduló alkalmából eszmecserére hívták az egykori kollégákat.
A Széchenyi-iskola legutóbbi jubileumi rendezvényén Novits László, az iskola alapító igazgatója beszélt a kezdetekről, majd Hámori György jelenlegi vezető szólt a változásokról. Egykori nevelőket kérdeztünk itt eltöltött éveikről.
Novits László:

– A lakótelepi iskolát már eleve közművelődési célokra tervezték. Feladata a lakótelepi, a veszkényi és a szárföldi fiatalok reggeltől estig tartó életének megszervezése volt. Erre dolgoztuk ki egy nevelésközpontú, közösségcentrikus iskola tervét.
Écsi Mária:

– Nekem csak szép emlékeim vannak az akkori „hármasról”. Szép, új, modern iskolába kerültem. Számomra ma is felejthetetlenek a színjátszó szakkörösökkel a fellépések. Az első osztályomban negyvenkét nebuló volt. A kollégáimról is csak a legjobbakat tudom mondani. A tantestületben mindig vidámság és humor uralkodott, nagy szeretettel emlékszem vissza a jó hangulatú rendezvényekre.
Dr. Varga József: – Nagyon jó szívvel gondolok vissza arra a közel tíz évre, amit az iskolában töltöttem. Kiváló közösség volt. A szakmai munkáról nagyon sokat tanultam Novits László igazgatótól. Esténként mindig úgy hagytam itt az iskolát, hogy sikerült valamennyi problémát megbeszélnünk a kollégákkal. A tantestülettel a kapcsolatot azóta is tartom.
Varga Jenő: – Itt kezdtem tanítani, rengeteget tanultam testnevelő kollégámtól, Horváth Istvántól. A Fabula együttes – amit kollégáimmal alapítottunk – innen indult. Éveken keresztül érdekes színfoltja volt a város kulturális életének. Úgy gondolom, pedagógus-pályafutásom alapjait itt szereztem meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a szerbek ellen

Hollandia szokásos labdatartó játékát kiválóan játszva gyors szélsőinek köszönhetően legyőzte a… Tovább olvasom