Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Eset a benzinkútnál

Egyik reggel Győrbe menet az egyik útba eső benzinkútnál tankoltunk. Húszezressel fizettem és mivel siettem, a visszajárót csak beletettem számolatlanul a pénztárcámba. Győrben az első fizetésnél azonnal észrevettem, hogy egy tízezres hiányzik! Bevillant a benzinkút: tízezresből adtak vissza...

Dühös voltam, szidtam magamat, a kutast is a figyelmetlenségéért, de ugye pénztártól való távozás után... Visszafelé „veszett fejsze nyele, de azért megpróbálom” jeligével betértem a benzinkúthoz és elmondtam a kasszánál lévő alkalmazottnak a reggeli esetet. Mosolyogva adta a tudtomra, hogy nem segíthet. A vezetőt kértem, aki állítólag Budapesten tartózkodott és a mobilszámát sem tudták.
Látták, hogy nem tágítok, ezért beleegyeztek, hogy egy gyors zárást és leltárt csinálnak. Mivel a kasszában csak 821 forinttal volt több, közölték: „húzzak el a hülyeségemmel”. Ekkor vált számomra világossá, hogy nem tévedés, hanem szándékos átverés részese vagyok, amit a lezserségemre, naivságomra alapoztak. Mikor láttam, hogy így nem megyünk semmire, a vásárlók könyvét kértem, amit megtagadtak, mondván, hogy nem történt semmi! Végső elkeseredésemben úgy döntöttem, keresztbe állok a kocsival, eltorlaszolom az utat, de ezt a lépést hamar elvetettem, mert még engem büntetett volna a rendőrség.
Nem maradt más választásom, odaálltam a pénztár elé és közöltem hangosan mindenkivel, hogy addig itt senki nem fizet, amíg a pénzemet vissza nem kapom. A nagy botránytól tartva a kutas a zsebéből odavágott elém egy tízezrest „húzz el, öreg, a viszont nem látásra” szöveg kíséretében.
Mindez még tavaly év végén történt, már kezdtem elfelejteni, de most a kezembe került egy autós hetilap legújabb száma, ahol egy jegyzetben a kutasok autósokat megkárosító trükkjeikről írnak. Nem hittem a szememnek, amikor elsőként pontosan az én esetemet írták le.
T. Cs., Beled

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lépéselőnyben az Arsenal

Az Arsenal Thierry Henry góljának köszönhetően nagy lépést tett a továbbjutás felé. A nap másik… Tovább olvasom