Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

…és ami úgy maradt

Sok olyan észrevétel van, amelyet ugyan többen kérelmeztek és/vagy nagyobb területet érintett volna, de a közgyűlés elé kerülő javaslatban mégsem történt változás. Ezek közül szemezgetünk.
Góré-dűlő: A terület nincs üdülőterületté átminősítve, ellentétben a Rabkerttel. Az elutasítás indokai: a hulladéklerakó közelsége, a Rábától való nagyobb távolság, a rendezetlenebb telekszerkezet és a tervezett nyugati elkerülőút nyomvonala.
Mezőgazdasági kertes területek: A lakók több helyen indítványozták a lakóterületté átminősítést, elsősorban szűkös anyagi helyzetükre hivatkozva. Ezt nem teljesítették, mert a belterületi infrastruktúra kiépítése túl nagy teher lenne a városnak és az ingatlantulajdonosok nem tudják biztosítani.
Pinnyéd: Az összes lakóterületté alakítási igény elfogadását a korábbi lakossági műhely többségi döntése alapján túlzottnak találták, ezért a tervbe a Pillangó-lakóterület folytatása került be.
Szabadhegy: Többen javasolták, hogy a majdani Panoráma út – amely a 82-es (veszprémi) főutat kötné össze a 81-essel (a fehérvárival) – kerüljön az új köztemetőtől délre. A szakemberek szerint azonban így nem töltené be funkcióját, és megmaradna a forgalmi teher a József Attila úton.
Ménfőcsanak: A Mediterrán II. lakópark és a BricoStore áruház közötti terület közötti, zöldterületnek fenntartott sáv nem lesz lakóterület annak ellenére, hogy a kérelmező kártérítési perrel fenyegeti az önkormányzatot. Az „eperföld” egy része egyelőre nem lesz beépíthető.
Bácsa: A Bálványos menti erdőket nem engedik beépíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iráni atomdossziéról egyeztetnek ma Londonban

Az iráni atomdossziéról egyeztetnek ma Londonban az EU-trojka (Nagy-Britannia, Franciaország,… Tovább olvasom