Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Erősít a Hydro a megyeszékhelyen

Néhány éven belül új, motorgyártó üzemrészt hozna létre Győrött a a Hydro Alumínium Kft.

– Néhány éven belül a  meglevő gyártócsarnok mellett   új üzemrészt szeretnénk létrehozni Győrött, ahol különleges technológiával motorblokkokat gyártanánk   – jelentette ki a Hydro Alumínium egyik vezetője.

Dr. Havasi Ferenc ügyvezető igazgató és Herbert Smetan, az öntödei részleg elnöke
Családi nappal emlékezett a Hydro Alumínium Győr Kft. szombaton arra, hogy anyavállalatát száz évvel ezelőtt hozták létre. Az egész napos  programokra a dolgozók családtagjait is várták.  Herbert Smetan, az öntödei részleg elnöke és dr. Havasi Ferenc, a  kft. ügyvezető igazgatója  úgy vélekedtek, dolgozóikkal  azért  ünnepelhetik felhőtlenül az anyavállalat születésnapját, mert a győri gyár helyzete stabil, versenyképessége kiváló, s az elkövetkezendő években újabb befektetésekre számíthat.

– Tizenkét évvel ezelőtt, amikor Győrben megkezdtük a termelést, csupán néhány üzemet láttunk el hengerfejjel és motorblokkal, ma pedig három földrészre, Ausztráliába, Ázsiába és Európába szállítunk – nyilatkozta dr. Havasi Ferenc, aki szerint azzal, hogy a győri üzem a csoporton belül a legjobb lett, nemcsak helyzetét stabilizálta, hanem a jövőbeni befektetésekkor is előnyt élvezhet. A tervezett új üzemrész átadása után a mostani 650 dolgozóval szemben 800-ra bővül a munkatársi létszám.

Az idén 72 millió eurós árbevétellel számoló Hydro Alumínium Győr Kft. 20 millió forintot szánt a szombati családi napra. Baby Gaby, a Dupla Kávé és Somló Tamás koncertje mellett gyárlátogatás, játékok, vetélkedők s persze ingyensör, -üdítő és -kolbász várta a dolgozókat. Gressai István targoncás nyolc éve dolgozik a Hydrónál, korábban fiával, most pedig lányával közös a munkahelye. Úgy vélekedik, magyar viszonylatban tisztességes fizetést kap, a jövő pedig kiszámítható. Hasonló véleményt formált Farkas György és Hardt Róbert is, s azt mondták, a fizetések lassan, de biztosan közelítenek az európai átlaghoz.
– Azzal, hogy tisztességes fizetést adunk a dolgozóknak, nem romlik a versenyképességünk, ennek ugyanis sok eleme van, s ebből csak egy a bér – fogalmazott dr. Havasi Ferenc.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom