Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Erős földrengés volt Görögországban

Földrengés volt Görögország déli részén. Erősségét az amerikai földrengéstani központban a Richter skálán 6,7, az athéni geodinamikai intézetben 6,9-esnek mérték.
A földmozgások epicentruma a görög fővárostól mintegy 200 kilométerrel délre fekvő Kíthira szigetnél, 70 kilométerre a tenger alatt volt, ezért sem okozott a rengés nagyobb pusztítást. Körülbelül hét másodpercig rengett a föld. Érezték Kairóban, Ammánban és Szicília több részén is, különösen Catania környékén. Az olasz csizma déli részén lévő Bariból és Nápolyból is jelezték, hogy érezhető volt a földmozgás.

Eddig két könnyebb sebesültről, valamint kisebb épület- és útkárokról érkezett jelentés. Kréta szigetén három személy könnyebb sérüléseket szenvedett. Kisebb károk keletkeztek Kíthira repülőterén, és mintegy ötven épület is megrongálódott ezen a szigeten. A szomszédos Kréta szigetének néhány épületében is kár keletkezett. Athénban több épület alaposan kilengett, de onnan nem jelentettek károkat.

Görögországban gyakoriak a földrengések, az Európában mért rengések fele erre az országra összpontosul. 1999 szeptemberében 5,9-es erősségű földrengés sújtotta a görög fővárost; ennek 143 halálos áldozata volt.

(Forrás: Magyar Rádió, MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeles napok 2006-ban

Szilveszter és újév mezsgyéjén túljutva, az új esztendő első napjaiban talán még visszanézünk az… Tovább olvasom