Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Érdemkereszt

Vig József Attilának

Az országban másodikként Sopron kapta meg a Polgárőr Város elismerést, valamint Vig József Attila, a helyi csoport vezetője Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehetett át.
A polgárőrség igazi hungarikum. Csodálják is Európa-szerte azt az önzetlen munkát, amit a tagok a köz érdekében végeznek és a szabadidejükből heti három-négy órát áldoznak fizetség nélkül, hogy vigyázzanak, óvják az értékeinket. A soproni polgárőrök munkáját mindig elismerték. Talán nem véletlenül, az országban másodikként kapták meg a Polgárőr Város erkölcsi elismerést. Sőt, a helyi csoport vezetője, Vig József Attila Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehetett át.
– A soproni polgárőr-egyesület idén lesz tízéves – mondja a vezető. – A város támogatása nélkül biztosan nem érhettük volna meg ezt a jeles évfordulót. A jövőbeli terveink között szerepel, hogy még intenzívebbé tegyük az erdei járőrözést. Éppen ezért szeretnénk beszerezni egy terepjárót. Továbbá szeretnénk nyitni a környező országok felé, bemutatva, miként is működik a polgárőrség.
Sopronban egyébként ötven-hatvan között mozog a polgárőrök száma. Hazánkban egyedülálló módon innen indult egy ifjúságvédelmi program, amelynek keretében a fiatalok színielőadást tekintenek meg, majd a darab szereplőivelbeszélik meg az éppen aktuális témákat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek: A házasság szövetség

Burkoltan bírálta a spanyol szocialista kormány egyházi körök által hevesen támadott társadalmi… Tovább olvasom