Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Építési vállalkozó rabolta ki a pénzváltót

Folytatás az 1. oldalról.

A rabló a mintegy 400 ezer forintos zsákmánnyal gyalogosan távozott a Királyhidai úton át az Április 4. utca felé.

Részletes beismerő vallomást tett

Horváth Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a Kisalföldnek elmondta: a Vasárnapi Kisalföldben is megjelent felhívásra jelentkezett a rendőrségen egy ismeretlen telefonáló, aki a rablás idejében járt a pénzváltó környékén és látta az elkövetőt. A bejelentő olyan támpontokat tudott adni a férfiről, amelyek alapján a kapitányság forró nyomos üldözőcsoportja azonosította a férfit. Az 52 éves T. I. lakásán a rendőrök házkutatást tartottak és a szekrénybe elrejtve megtaláltak az elrabolt 400 ezer forintból 172 ezret. A helyszínelés során előkerült a rablásnál használt fekete sapka és a pisztoly formájú öngyújtó is. A gyanúsítottat őrizetbe vették, aki kihallgatása során az esettel kapcsolatban minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

A körbetartozások áldozata lett?

A kapitányságvezető elmondta: az 52 éves T. I. építési vállalkozóként dolgozott Mosonmagyaróváron. Elmondása szerint az utóbbi időben cégében anyagi gondok merültek fel, és nem csupán alkalmazottait nem tudta kifizetni, de saját számláinak, lakása rezsijének kiegyenlítésére sem jutott már pénz. Állítása szerint az elvégzett munkájáért járó nagyobb összeg kifizetésével is késtek a megrendelői. Emellett nagyobb összegq albérletének és gépjármqtörlesztésének is esedékes volt már a fizetése. Szombaton reggel vásárolni indult a Királyhidai úti hipermarketbe, amikor megfogalmazódott benne a gondolat, hogy anyagi nehézségeit valamilyen bqncselekmény elkövetésével orvosolja. Elsétált a pénzváltó mellett, s ekkor gondolt arra, hogy ez jó célpont lenne. Korábban járt már itt és tudta, hogy az alkalmazott egyedül tartózkodik a helyiségben, ezért viszonylag könnyq zsákmányszerzési lehetőségnek gondolta a rablást.

Az utcán talált egy fekete sapkát,

azt húzta a fejére


Az akció elkövetése előtt a férfi sokat vívódott, több mint egy órán át járt fel-alá a pénzváltó körül. Elhatározásához a végső lökést az adta, hogy a szomszédos iskola előtt a járdán talált egy fekete sapkát. Az esőtől átázott, koszos sapkát a fejére húzta, elővette a pisztoly formájú öngyújtóját, majd belépett a pénzváltóba. Az üveg nyílásán egy reklámtáskát adott be az ott dolgozó hölgynek és felszólította, hogy pakolja bele az összes papírpénzt, miközben a laikus szemnek egyértelmqen fegyvernek látszó öngyújtót az alkalmazottra fogta. A bevétel megszerzését követően a férfi gyalog elsietett a helyszínről. Mint mondta: néhány perccel ezután rendőrautók szirénáját hallotta és biztos volt benne, hogy őt keresik. Útközben eldobta a fegyverként használt öngyújtót, a sapkát, sőt, még a kabátját is. Azért, hogy a rendőrök ne akadjanak a nyomára, bement a közelben lakó anyósához, ám tettéről semmit sem szólt. A házból az ablakon át látta, amint az utcán a járőrautók fel-alá cirkálnak. Telefonon taxit rendelt és hazament. A zsákmányolt pénzből kifizette a rezsiszámláit és alkalmazottainak egy részét, a maradékot pedig a szekrénybe rejtette, ahol a rendőrök később meg is találták.
A rablással gyanúsított férfinek korábban egyáltalán nem volt dolga a rendőrséggel, ezelőtt nem követett el semmiféle bqncselekményt. Szombati tettével azonban vélhetően hosszú időre megpecsételte sorsát, hiszen rablás miatt indítottak vele szemben eljárást, aminek büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom