Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Emlékművet avattak

Ötvenhatos emlékművet avattak fel és megyezászlót, valamint Széchenyi Ödön-díjat adtak át tegnap Csáfordjánosfán, a tizenegyedik falunapon.
A vasárnapi egész napos ünnepségen Titkovits Pál polgármester bemutatta azt az ötvenhatos emlékművet, melyet a település önkormányzata a forradalom ötvenedik évfordulójára állíttatott a faluház mellett.
– Jóllehet, településünknek ötvenhatban nem volt halottja, a hősökre mi is emlékezünk – fogalmazott Titkovits Pál, majd hozzátette, a fából faragott díszoszlop minden falubelit a forradalomra emlékeztet majd, annak megóvása is közös feladat lesz.
Az emlékművet a polgármester megkoszorúzta, majd Somfai Árpád plébános áldotta meg. A falunapon sor került a megyezászló átadására is, majd Széchenyi Ödön-díjat vehetett át Varga Géza nyugalmazott tűzoltóparancsnok, az önkéntes tűzoltóság egykori vezetője. Mint kiderült, a 76 esztendős Varga Géza tizenhat éves korától dolgozott az önkénteseknél, a parancsnoki tisztet 49 évig töltötte be.
Délután már a szórakozásé volt a főszerep, a zenés és táncos bemutatók mellett tombolát is húztak, valamint labdarúgó versenyt is tartottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II: felemás szezonkezdet

Tovább olvasom