Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Emberi mulasztás okozta a hejcei repülőgép balesetet

Nem műszaki hiba okozta a Magyarországon lezuhant és 42 emberéletet követelő szlovák katonai szállító repülőgép balesetét - derül ki a gép roncsainak most befejeződött vizsgálatából.
Milan Vanga, a szlovák fegyveres erők szóvivője kedden hivatalosan is közölte a sajtóval a már régebben valószínűsített okokat, miszerint a szerencsétlenség emberi mulasztás miatt következhetett be.

"A roncsok vizsgálata során semmi sem utalt arra, hogy a szerencsétlenséget műszaki hiba okozta volna." Fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: a biokémiai és a baleset körülményeiben soha sem mellőzhető lélektani körülmények elemzése még folyik, amelyről a szakértők május végéig készítik el a zárójelentéseket.

A három vizsgálati nyomvonal alapján készülő összegező jelentés ismeretében készül majd a minden körülményt egybevető zárójelentés - jelezte a szóvivő.

A koszovói békemisszióból hazatérő 43 személyt szállító AN-24-es szlovák katonai gép január 19-én este, a kassai célállomástól alig harminc kilométernyire ütközött neki a Hejce község határában álló Borsó-hegynek. A szerencsétlenséget egyetlen ember, a 27 éves közlegény, Martin Farkas élte túl, aki csodával határos módon csak enyhébb sérüléseket szenvedett, azóta ismét munkába állt.

A hejcei Borsó-hegyen rövidesen emlékművet állítanak az áldozatoknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegzár

Az erdélyi Fogaras várost teljes egészségügyi vesztegzár alá helyezték, bezárták a Feketehalomban… Tovább olvasom