Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Elzárással büntetnék a szabálysértőket

Elzárással büntetné a kormány a bizonyos szabálysértésen tetten ért elkövetőket és lehetőség nyílhat ilyen esetekben a gyorsított eljárás lefolytatására is.
Kontrát Károly a Belügyminisztérium államtitkára hétfőn, a törvényjavaslat általános vitájának expozéjában kifejtette: a szabálysértések felderítése jelenleg a jegyző feladatköre, a módosítással azonban ez visszakerülne a rendőrséghez. Amennyiben gyorsított eljárásra kerül sor, úgy a szabálysértőt őrizetbe is vehetik. A javaslat szerint a magánlaksértést, feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvételt, illetve a 20 ezer forintot meg nem haladó lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, hűtlen kezelést is elzárással, vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntetnék.

Az államtitkár szerint az ózdi nemzeti konzultáción megfogalmazódott, hogy a fa-, áram-, és bolti lopások már "ipari" mértékeket öltenek, az emberek nem érzik biztonságban magukat. Ezt már rendőri vezetők is jelezték - tette hozzá. Ezek a problémák azonban az ország más pontján is megfogalmazódtak, ezért lett kiemelt feladat a közbiztonság helyreállítása.

Kontrát Károly elmondta azt is, önvédelmi reflexek jöttek létre az országban, amelyek olyan szervezeteket hoztak létre, amelyek a törvényesség határait súrolják. A politikus reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az elfogadott törvény javítani fogja a közbiztonságot.

Olvasóink írták

 • 2. kukoricajancsi 2010. július 07. 18:51
  „Aki sokat lop azokat egy ejnye bejnyével elintézik vagy mentelmi joguk mögé bujnak!!
  Nem azt mondom ne büntessék meg aki lop de az Isten szerelmére az arányok hol vannak??
  Aki nagyon sok libát lop az nem kap semmit vagy még elő is léptetik aki csak egyet azt meg a börtönbe zárják!
  Na kérem ez Magyarország!!”
 • 1. janika 2010. július 06. 13:30
  „Mi az, hogy "bizonyos" csak is egyeseket és a ketteseket nem? No és mi is van a fehérgalléros bűnözéssel? Ahhoz még mindig nem találtak tökös üldözőket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb két ponton módosítaná az alkotmányt a kormány

A kormány által kezdeményezett alkotmánymódosítás lehetővé tenné, hogy egyes ügyekben a bírók… Tovább olvasom