Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Eltűnt egy magyar hegymászó a Himaláján, a társa megsérült

Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himaláján, Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid megsérült - tájékoztatta az MTI-t Pekingben Sárközy Péter magyar főkonzul.

A két magyar alpinistát, akik a Csomolungma (Mount Everest) megmászására készültek, április 26-án, hétfőn délután érte a baj - áll a pekingi magyar nagykövetséghez kedden késő délután érkezett faxon. Klein Dávid megsérült, de biztonságban van, míg Várkonyi László Alfréd eltűnt - mondta Sárközy, kiegészítve azzal, hogy Klein Dávid állapotáról egyelőre még nem tudtak meg részleteket.

Az ismert magyar sportembereket körülbelül 7000 méteres magasságban érte a baleset. Az expedíció tagjai és a helyi szakemberek megkezdték Várkonyi keresését.

Klein és Várkonyi április 3-án lépett be Kínába és a tervek szerint június 8-án hagyták volna el az országot Nepál irányába.

A www.expeditions.hu című honlapon a két férfi útjáról legfrissebb információként az olvasható, hogy a csapat április 18-án kora reggel elindult a 6400 magasan lévő előretolt alaptáborból, hogy kiépítse az 1-es tábort. "Várkonyi László sajnos gyomorpanaszokkal küzdött, és emiatt egyórányi mászás után visszafordult. Klein Dávid 11 órakor érte el az 1-es tábor helyét 7000 méteren. Kiásta a sátor helyét, deponálta a sátrat és a többi felszerelést egy zsákban, majd 13 órakor elindult lefelé. 15 órára visszaért az Előretolt Alaptáborba, ahol a csapat jelenleg is tartózkodik."

A csapat további terveiről Klein Dávid azt írta: "A további tervünk még bizonytalan: lehet, hogy Konyi holnap egyedül felmegy, felvisz egy sátrat az 1-es táborba, majd lejön az alaptáborba (én meg egyenesen az alaptáborba megyek), de az is lehet, hogy holnap mindketten felmegyünk az 1-es táborba, ott alszunk és holnapután (április 21-e) felállítjuk a 2-es tábort, majd 22-én megyünk le az alaptáborba."

Jégomlás okozta a balesetet hétfőn délben a Himaláján - írta a hegyen megsérült magyar alpinista, Klein Dávid a www.expeditions.hu című honlapon kedd délután közzétett nyilatkozatában.

Olvasóink írták

 • 17. Truder 2010. április 29. 01:11
  „Tipikus hozzászólások.
  Ha valaki, valami extrémet csinál, vagy mást, mint ami megszokott, az már forduljon fel, úgy kell neki, mert nem középszerű..
  Senki sem kevesebb attól, hogy nem mászik hegyet, és nem több attól, ha igen, csak más! De ez nem baj, ettől olyan színes a világ!
  Mért fáj ez másoknak?”
 • 16. MTT 2010. április 28. 15:36
  „A véleményem továbbra is ez, kedves Agent: :))”
 • 15. megmindiggyöri 2010. április 28. 13:17
  „Nem csalódtam, ismét gratulálok! Már az első hsz. megfelelt a várakozásaimnak.
  Agentnek teljesen igaza van. Tiszta magyar szokás.
  A múltkor, Erős balaste után elmeséltem itt Németo-ban élő ismerőseimnek, h. micsoda hsz-ek jelentek meg, pl. hogy "mért az én TB-mből gyógyítják" stb. Nem hittek a fülüknek.

  Seduxen, nem kellett volna ilyen hosszasan írnod, elég lett volna csak annyi, h. "Dögöljön meg a szomszéd tehene is." Mert a hsz-ed kb. ezt jelenti.”
 • 14. Agent 2010. április 28. 12:50
  „Viszont kedves MTT az első "minek mentek oda?" hozzászólásodra reagálva - ha ez lenne az összes ember alapbeállítása, akkor valószínűleg még ma is barlangokban élnénk.”
 • 13. Agent 2010. április 28. 12:49
  „12, szerintem nem, aki nem tudja felfogni mit írtam, annak hiába a részletes magyarázat.”
 • 12. MTT 2010. április 28. 11:24
  „Agent <moderálva> Ez a komment, amit írtál, szerinted nem minősít téged? Olvasd el (de értsd is, ne csak olvasd) Seduxen hozzászólását! Ott a pont!”
 • 11. LudasMatyi3szor 2010. április 28. 11:11
  „Béke vele....és veletek.”
 • 10. Agent 2010. április 28. 08:15
  „9, ha értetted volna azt, ami elolvastál, akkor rájöhettél volna, hogy nem azt írtam, hogy valaki kevesebb lenne attól, hogy nem járt még hegyen, csupán azt, hogy idejönni leszólni mindenféle tapasztalat/tudás nélkül (moderálva) azt, aki hegyre megy és balesetet szenved, sajnos tipikusan hazai szokás, amolyan kárörvendős.”
 • 9. Seduxen 2010. április 27. 22:43
  „Nekem sajnos az az életem,hogy dolgozzak látástól vakulásig, hogy a gyermekeimet tisztességesen felneveljem, enni adjak nekik. Nekem ez a célom, amit hittel akarattal csinálok. Engem senki nem szponzorál mint őket , én ezt önerőből próbálom meg végrehajtani. Mint embereket sajnálom, de azzal hogy megmásszák a Mount Everestet, az én szememben semmivel sem lesznek nagyobb emberek, mint a munkahelyemen vagy az ismerősi körömben lévők.
  Tisztelt Agent!
  "Aki életében nem járt még 3000 méter felett önerőből, az ne kezdjen itt <moderálva>, hogy "minek mentek oda" stb. rendi?" ez a mondatod mit jelent?
  Én nem jártam 3000 méter felett, de semmivel sem érzem kevesebbnek magam annál, mint aki járt.
  Ugatni a kutyák szoktak...”
 • 8. Truder 2010. április 27. 22:18
  „Azért mentek oda, mert voltak, vannak céljaik, álmaik, amiket erős akarattal, és hittel csináltak.
  Mert ez az életük. Én maximálisan tisztelem azokat az embereket, akik sok mindent feláldoznak egy cél érdekében, és alázattal teszik a dolgukat, amit a terveik megvalósításához tenni kell.Többek között a hegymászók is ilyen emberek. Bízom benne, hogy László előkerül..
  VJR, Agent igazatok van”
 • 7. Agent 2010. április 27. 21:01
  „Aki életében nem járt még 3000 méter felett önerőből, az ne kezdjen itt <moderálva>, hogy "minek mentek oda" stb. rendi?”
 • 6. VJR 2010. április 27. 20:07
  „Amíg nincs meg a teste,addíg van remény,hogy Konyi él,még nem kell eltemetni!Nagyon tapasztalt és szívós hegymászó,fiatalokat meghazudtoló kitartással!És láttunk már csodának megfelelő akaraterőt : tudom ajánlani a "Touching the void" c. filmet(Ha jól tudom magyar címe:A csend hangja.)
  <moderálva> inkább ne is írjon kommentet olyan dolgokhoz,amikről fingjuk sincs!
  Konyi!Drukkolok,hogy mihamarabb épségben megkerülj!
  Egy tanítványod”
 • 5. meir 2010. április 27. 19:33
  „lehet talakoztak,a "Yeti"-vel??”
 • 4. SC 2010. április 27. 18:44
  „Azért mentek oda,mert ez volt az életük.Valószínűleg egyikük halála is.Mindenki saját maga dönt a sorsáról.Ők ezt választották.antistar!<moderálva>”
 • 3. Umig 2010. április 27. 18:42
  „Igazatok van !Mentek volna a kocsmába 1 fröccsre,mint jó magyar emberekhez illik!”
 • 2. antistar 2010. április 27. 18:30
  „Aki kiáll a sarokra kurválkodni, az ne csodálkozzon ha <moderálva>!”
 • 1. MTT 2010. április 27. 17:43
  „Minek mentek oda?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálat közben megharapta az ápolónőt a 30 éves nő

Megharapott egy ápolónőt egy beteg a mohácsi kórházban, hat emberre volt szükség, hogy lefogják a… Tovább olvasom