Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Eltolódik az adóváltozások életbe lépése

Egymástól függetlenül az MKIK és a Magyar Bankszövetség is alkotmányossági kontrollt kér a hétfőn elfogadott adóváltozásokkal kapcsolatban. Utóbbi szervezet közvetlenül a köztársasági elnökhöz fordult, ez a kérelem halasztó hatállyal bír, így az elbírálásig nem léphetnek hatályba a jogszabályok.
A bankszektor képviselői a kamattámogatásra kivetett járadék, illetve a szolidaritási adó miatt fordultak a köztársasági elnökhöz, a kamara pedig a kétszeres járulékplafont és az elvárt adót kifogásolja. A legnagyobb tanácsadók szakértői egységesen az utóbbi elvonást tartják a legkártékonyabb intézkedésnek. Kiemelték, hogy az adócsomag kiszámíthatatlan és adóelkerülésre ösztönöz. A kisebb cégekre szakosodott könyvelőirodák még nem mindent látnak tisztán, de azt már most javasolják a vállalkozásoknak, hogy augusztus végéig emeljék meg a házipénztár állományát, hogy kedvezményesen lehessen osztalékot felvenni, az evások pedig, ha tehetik, hozzák előre év végén esedékes számláikat, hogy még az alacsonyabb adót fizessék.

A Levegő Munkacsoport is Sólyomhoz fordult

Nyílt levélben kéri a Levegő Munkacsoport Sólyom László államfőtől, hogy ne írja alá a kormány megszorító csomagjához tartozó törvényeket, hanem terjessze azokat az Alkotmánybíróság elé.

A zöldszervezet a különadóról és a kamattámogatások után fizetendő járadékról, a házipénztáradóról, valamint az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabály előterjesztésének módját és tartalmát kifogásolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 3 millió eurót fizethet visszamenőleg a Miocrosoft

Az Európai Bizottság emelheti a Microsoftra kiszabandó bírság mértékét és 2005. december 15-ig… Tovább olvasom