Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Előzetesben a megvesztegetett ellenőrök

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a három ellenőrt, akik a hazánkba érkező túlsúlyos kamionokat kenőpénzért engedték be az országba Hegyeshalomnál. Amikor lebuktak, összesen 350 ezer forint értékű valutát találtak náluk a nyomozók a mázsaházban.
A Kisalföld Vesztegetett ellenőrök címmel május 25-én számolt be arról, hogy a rendőrség őrizetbe vette a Magyar Közút Kht. három alkalmazottját. Az osztrák–magyar határátkelő nickelsdorfi oldalán lévő mérlegházban dolgozó ellenőrök csúszópénzt fogadtak el azért, hogy szemet hunytak a szerelvények túlsúlya felett, s úgy engedték be azokat az országba. A mosonmagyaróvári és hegyeshalmi illetőségű mérlegkezelők – két férfi és egy nő – alkalmanként 20 és 50 euró közötti pénzeket tettek zsebre engedékenységükért.
A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya üzletszerű vesztegetés bűntettében nyomoz. Az osztály vezetője, Hécz Miklós alezredes tájékoztatása szerint előterjesztésükre a bíróság elrendelte a három gyanúsított előzetes letartóztatását.
Az alezredes elmondta, hogy az osztrák területen lévő mázsaház magyar munkahely, ahol a hazánkba érkező kamionok tengelynyomását mérik. Amennyiben túlsúlyt mérnek az ellenőrök, kiállítanak egy nyomtatványt, amivel a sofőr a közeli pénztárba megy, majd a befizetési bizonylattal visszatér a mázsaházhoz.

Az ellenőrök azonban úgy döntöttek, saját zsebre dolgoznak. Volt, hogy maguk ajánlkoztak, s volt, hogy „csak engedtek” a sofőr unszolásának, persze némi csúszópénzért.
Amikor a főkapitányság nyomozói – osztrák kollégáik biztosítása mellett – rajtaütöttek a mázsálókon, összesen 350 ezer forint értékű különböző valutát és forintot találtak náluk. Mindez a nem egész egy műszak alatt szerzett bevétel volt, amit egymás között osztottak volna szét az ellenőrök. A házkutatásokon is előkerült többféle valuta feltehetően hasonló tevékenységből származott. A gyanúsítottak először tagadtak, mondván, nem tudják, hogyan került a pénz a mérlegházba.
A trió által elkövetett bűncselekmény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom