Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Először volt az év üzletembere

Somogyi János az első, aki 2002-ben elnyerte „Az év üzletembere" díjat. A Kisalföldi Presztízs Díj történetében ezért is bír különleges értékkel személye, valamint az, miként gondolkodik az elismerésről.
– Már akkor, amikor először meghirdették a díjat, nagyon jó kezdeményezésnek éreztem. A Kisalföld és a többi alapító részéről is kiváló ötlet volt. Egyébként azt gondolom, nagyon hasznos, ha egy akkora újság, mint a Kisalföld egy kicsit többet foglalkozik az üzleti élettel. Bemutatni vállalkozókat és vállalkozásokat izgalmas dolog és érdekes olvasnivaló is egyben.

– Milyen volt, amikor megtudta: bekerült a legjobb háromba?

– Jött a Revita Televízió és filmet készített rólunk. Be kellett mutatni a vállalatunkat. Valójában ez volt az első olyan lehetőség az életünkben, amikor kifelé büszkén vállalhattuk azt, amit csináltunk. Azt éreztem, a vállalkozó szó, amelynek van azért némi pejoratív értelmezése is, a díjnak, a nyilvánosságnak köszönhetően pozitív értelmezést nyert és ez azóta is így van. Ez is köszönhető a Presztízs-díjnak. Az egésznek aztán a koronája volt, amikor beléptünk a terembe, ahol átvehettem a díjat. Ilyen nívós rendezvényhez véleményem szerintem senki nem volt még hozzászokva Győrött. Főleg nem olyanhoz, amely a vállalkozókról, a gazdasági élet szereplőiről szólt! Ezért is mondhatom, nem csupán a díj egy nagy elismerés, hanem az is, hogy összehozott valamit a megyeszékhelyen, a régióban, ami eddig nem volt. Az üzleti élet szereplői még jobban kezdtek egymásra figyelni.

– Személyesen hogyan élte meg a díjat?

– Amikor megkaptam, meglepődtem, mert nagyon jó kaliberű versenytársakat sikerült legyőzni. Büszke volt a családom és én is. Ez egy remek díj mert talán nem irigységet, hanem elismerést vált ki az emberekből. Ezt személyesen is tapasztaltam, amikor még az utcán is megállítottak, hogy gratuláljanak. Nekem sokat adott és egy nagyon szép emlék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyémánt ujjlenyomat

Második alkalommal rendezték meg azt a jótékonysági óraárverést, amelyen szinte az összes komoly… Tovább olvasom