Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Élő muzsika ihlette

a festményeket

A Nagycenki Művészeti Napok részét képező ifjúsági képzőművészeti alkotótáborban a zene, a természet, a színek és a képzőművészet közti kapcsolat elemzésével foglalkoztak a résztvevők. A tábor hat napja alatt készült munkák megyei tanulmányi versenyeken is szerepelnek majd.
A színelmélet alapjaival ismerkedtek meg az idei alkotótáborban a soproni Széchenyi István Gimnáziumból érkezett diákok. A művészeti napok koncertjein hallott zene ihlette a festményeket.
– A zenei akkordokat a színek játéka jeleníti meg a képeken – meséli Horváthné Török Bernadett, a tábor létrehozója, egyik vezetője. – Ez már a második év, hogy a Sonare Ifjúsági Kamarazenei Alapítvány támogatásával a művészeti napokhoz szervesen kapcsolódva szervezhettük meg a képzőművészeti táborunkat Nagycenken. Tavaly készült munkáikkal a megyei tanulmányi versenyen is sikerrel szerepeltek a gyerekek. Akkor a hangszer mint modell jelentette a zenéhez való kapcsolódási pontot – mondja a tanárnő.
Az elmúlt napokban a soproni kötődéssel is rendelkező grazi képzőművész-tanár, Eva Triller is segítette a tábor munkáját. – Rendkívül tehetséges, szorgalmas gyerekekkel dolgozhattunk. A kastély és az azt övező park különösen kellemes környezet volt számunkra, itt csak kreatívan lehet alkotni – mondta.
A táborban készült alkotásokból összeállított válogatás a múzeumban látható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik Kubában élő szeretteiket

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom