Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Elkészült a szülés után meghalt kecskeméti kismama boncolási jegyzőkönyve

A nyomozóhatóság átadta a boncolási jegyzőkönyvet és a korábban lefoglalt orvosi dokumentációkat a szakértőnek, aki ezek alapján készíti el szakvéleményét a kecskeméti kórházban szülés után meghalt kismama haláláról - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
A múlt héten szülés után meghalt kismama soron kívüli hatósági boncolása megtörtént, a jegyzőkönyv elkészült. A tanúkihallgatásokat és az egyéb nyomozati cselekményeket a rendőrség folytatja - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

November 1-jén halt meg szülés után egy kismama a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kórházában Kecskeméten, ezután a család feljelentést tett a rendőrségen. A feljelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki soron kívül elvégezte a fiatalasszony boncolását.

Svébis Mihály, a kórház főigazgatója múlt csütörtökön közleményt adott ki, amely szerint a tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát. "A vizsgálatok befejezése után, a tények birtokában a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot" - olvasható a közleményben. Annyit azonban közöltek, hogy hétfőn a kórházban elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya, aki egészséges gyermeket hozott a világra, de a szülés után vérzés lépett fel nála, és a folyamatos orvosi ellátás ellenére az intenzív osztályon elhunyt.

Katonáné Szabó Gabriella, Kecskemét ifjúsági- és szociális ügyekért felelős alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a család lakásproblémájának a megsegítésére pénteken tárgyal a három gyerekkel özvegyen maradt édesapával, akinek egy önkormányzati tulajdonú bérlakást ajánlanak fel.

A 3085 grammal született kislány egészséges, és még a kórházban van. A család úgy döntött, az újszülöttet csak az édesanya temetése után, valószínűleg csütörtökön viszik haza a kórházból.

Az MTI információi szerint az édesanyát szerdán temetik el Kecskeméten.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. 41 2010. november 11. 10:08
  „dina22."Egészséges és fiatal anya"-honnét tudod?Ha kórházban dolgozol tudnod kell,hogy baj esetén legnagyobb szaktudásukat elővéve harcolnak a betegért.Ha nem ezt teszed,mondj fel.Mankapunkának adok igazat.Vannak megmagyarázhatatlan halálesetek.Sportolók,akik a pályán összeesve végzik,pedig egészségesek és fiatalok voltak.Vagy mégsem??Ott ki a felelős?Ki menjen börtönbe?Írom ezt úgy,hogy édesanyám 37 évet élt.Öt orvos keze között halt meg.Apám soha nem keresett felelőst.Elfogadta és elfogadtatta velem is a halál tényét.Egyszerűen nem tudják az emberek feldolgozni,hogy a halálesetek az élethez tartoznak.Megmagyarázhatatlan,fájdalmas és néha kegyetlen,de együtt kell élni vele.Ki előbb,ki utóbb.....”
 • 24. duc_de_Orbieu 2010. november 10. 23:42
  „#23mentha:Nna így legyen ötösöm a lottón. Már akkor előre megjósoltam, hogy ezt hozzák ki.
  Úgy látom pályát tévesztettem: Szülészorvosnak kellett volna mennem. Sok-sok teli boriték minden hónapban, amit adómentesen kapnék, no felelősség, mert ha műhibát vétek, akkor úgyis kihúznak a slamasztikából a kollégák valami ritka rendellenességre, vagy betegségre fogva dolgot....
  MOndjuk én az apa helyébe nem a rendőrségen jelentettem volna fel, hanem az APEH-hal egy vagyonvizsgálatot kezdeményeztettem volna,...”
 • 23. mentha 2010. november 10. 21:02
  „Milyen érdekes, hogy az online oldalon nincs fent az a cikk ami a mai újságban megjelent? Címe: Győri kismamaügy:nem hibázott a kórház.
  Tán csak nem azért, mert tartanak a kommentektől?”
 • 22. espace72 2010. november 10. 20:36
  „Ajánlom mindenki figyelmébe Dr. Kende Péter: Mik vagytok ti, istenek? című könyvét.”
 • 21. viperetta335 2010. november 10. 20:15
  „Azért illene megvárni a boncolást,mielőtt halált kiabáltok a dokira,nem? Ma sem lehet mindenkit megmenteni.Biztosan van valami magyarázat.Vagy nincs. Ha szegény nőothon szül és hal meg,kkormár itt ordítanának az otthonszülés ellenes harcosok is.
  Aki jót kíván ma egy újszülöttnek,az ne azal kezdje,hogy itt nőjön fel..Szebb Magyarország?Hol élsz?”
 • 20. Madarász 2010. november 10. 19:08
  „Nem értem, miért nem lehet elhinni, hogy valami nem volt normális odabenn abban a nőben, ezek a rendellenességek olyanok, hogy ha ki vannak téve valamilyen hatásnak, ez esetben a többszöri szülésnek, akkor egyre nagyobb az esélye, hogy problémát okoznak.
  Egy szülésnél nem lehet olyan erős vérzés normlis esetben, hogy az orvosok ne tudják azt elállítani.”
 • 19. nagyfulesbagoly 2010. november 10. 17:49
  „érdekesek vagytok.
  Mankapunka megpróbálta elmagyarázni véleményét ami tulajdonképpen arról szólt,hogy nem szabad rögtön elítélni valakit bizonyítékok nélkül.
  Erre ti," tisztelet a kivételnek" nem elítélitek de el is ásnátok,élve Mankapunkát!
  Manka legalább fejlödik régi énjéhez képest .
  De köztetek sokan nem
  tiszteletem”
 • 18. Jákli 2010. november 10. 15:53
  „Végig sem olvasom a hozzászólásokat - gondolom egyetlen szülész sincs közöttük - mindenkinek ajánlom, hogy olvasson utána:
  1. terhesség - DIC (disseminalt intravascularis coagulopathia )
  2. terhesség - ARDS ( acut respiratoricus distress syndroma )
  2. terhesség - sepsis kapcsolatáról, aztán "fikázza" a szülészeket...
  Ezzel együtt őszinte részvétem a családnak, remélem mindhárom gyermek egészségesen fog felnőni egy szép Magyarországon.”
 • 17. kleopatra 2010. november 10. 15:41
  „igaz az orvos is ember és hibázhat sajnos, de a legtöbb csak varrni áll oda a végén. Tisztelet a kivételnek, de ezt tapasztaltam két gyerek után. részvétem a családnak.”
 • 16. bogote 2010. november 10. 15:29
  „hellboy780917! Akkor mi volt az oka?”
 • 15. dina22 2010. november 10. 15:11
  „Kedves Mankapunka!

  Akár hiszed akár nem egészségügyi dolgozó vagyok, nem pedig egy " elméleti ember vagyok,egyetemi végzettséggel." Egy mondhatni mezei ápolónő, aki közel van a tűzhöz. Valóban emberek vagyunk, és hibázhatunk, csakhogy amíg nálad a hiba egy törött autó, nálam egy ember élete. Mindehez hozzá tartozik, hogy személy szerint Én is veszítettem el hozzátartozómat érthetetlen okból, de mivel nem csak az orvosok hibáztak, hanem Ő is erősen tehetett a történtekről, egy árva szót nem szóltunk. De ebben a helyzetben egy egészséges és fiatal Anya az, aki meghalt. Sokan vannak akiknek szülés után jóval erősebb a vérzésük és érdekes módon túlélik, innen nézve is sárdobálásnak tűnik a dolog, vagy orvosi műhibának?
  Csibevirág nem leírni kell az orvosokat, hanem jobban oda kéne figyelni, és nem csak a szülésznőre bízni a kismamákat és időnként megnézni hogy állnak a dolgok...”
 • 14. duc_de_Orbieu 2010. november 10. 15:01
  „#13csibevirág: "ritka rendellenesség". Nna így legyen ötösöm a lottón....Kihúzták a ritka rendellenesség kártyát.....Két hete megjósoltam ezt előre...
  "Majd találnak vmi kibúvot a szülészorvos számára, általában vmi ritka betegséget, amire ráfoghatják. Jó orvosnak Magyarországon. Sok pénz, no felelősség. Ha meg műhiba van a kollégák úgyis kihúzzák a bajból, illetve elsikálják az ügyet. Van olyan nőgyógyász, aki már Mo összes kórházában praktizált...."
  annak idején elq..m. Szülészorvosnak kellett volna mennem. No felelősség, ha műhibát csinálok úgyis kimentenek a kollégák ráfogva valami ritka rendellenességre, betegségre, s ami fő:Sok-sok teli boriték....”
 • 13. csibevirág 2010. november 10. 14:41
  „érdekes hozzászólásai vannak Mankapunkának, de most kivételesen igazat adok neki.
  Hogy jön ahhoz az apa, hogy börtönt kívánjon az orvosnak, mikor azt sem tudja mi történt.
  Szerencsétlen mindent megtett valószinűleg (pozitív hozzáállás) a kismamáért, de egy olyan ritka rendellenességggel néztek szembe, amit ő sem tudott megoldani. természetesen vizsgálják ki, és ha nem így történt, akkor vonják felelősségre.
  Szégyen ami ebben az országban megy. Ha meghal valaki, bünhődjön az orvos. Igy van irjuk le mingyegyiket, aztán majd nézhetünk ha betegek leszünk”
 • 12. soproni 2010. november 10. 14:37
  „Azért nem ártana megvárni a boncolás eredményét,hogy ne találgassatok és rágalmazzatok hiába. Utána kezdhetitek a szokásos okoskodást!”
 • 11. adner 2010. november 10. 14:30
  „26 éves egészséges nőről van szó (mert ugye a terhesség nem betegség) aki az orvos figyelmetlensége,felelőtlensége miatt halt meg.És igen ő is hibázhat mint bárki más az életben ,csak nem mindegy,hogy egy ember életébe kerül vagy egy hátsó lámpa cseréjébe ez a hiba.”
 • 10. Mankapunka 2010. november 10. 14:11
  „adner

  Ez a gyerekes felfogás alap jele,hogy "megölte az egyik hozzá tartozódat",valószínű odafutott,és még szikvel is felvágta a nő vékonybeleit.

  Megsúgom,nagyapámnál vérrögöt találtak egy Csütörtökön,másik héten, kedden kapott kezelést,injekciót,amivel megpróbálták a rögöt "szétbontani". Vasárnap reggel infarktusban meghalt. 77 éves volt.

  Akkor most fussak,és az orvosait akasztassam fel,amiért nem vágták ki az ereiből,vagy nem fektették be a Kórházba???

  Látszik,hogy azt hiszitek,ti vagytok a királyok,hibátlanok vagytok,és nektek ki kell,hogy mindenki nyalja a popótokat. Ezért ilyen a morál itthon,miindenki a másikkal foglalkozik,csak magával nem.

  Én is meg fogok halni biztos,de azt ki nem szarja le!!!!!! Élni kell,nem síránkozni,amihez értetek.”
 • 9. Lyna80 2010. november 10. 14:10
  „Hát azért Mankapunka megnézném ha a Te pároddal történne ilyen... Tudnál-e arra gondolni, jah, hát ez így jött ki, de mennyi embernek okozott örömet?!?!! Nem, ilyenkor az ember arra gondol, miért nem volt figyelmesebb!!!!!!! Én elhiszem hogy ő is egy ember és elfogadom hogy hibázhat! De ha az én családomban történne ilyen, én is tudni akarnám mit rontott el és vállalja érte a felelősséget!!!!”
 • 8. Mankapunka 2010. november 10. 14:05
  „Lyna

  Ő akarja,hogy kerüljön az orvos börtönbe,én meg cserébe hasonlót kívánok.

  dina Te még nem hibáztál abban,amit csinálsz már több éve??? Én is törtem már össze autót,pedig ebben dolgozom. Megint látszik,hogy a többiekkel együtt elméleti emberek vagytok,egyetemi végzettséggel.

  adner

  Sajnálj,a kutyát nem érdekli,ő is egy ember,aki már 1000 szülést levezetett,és ebből ez az 1 sikerült balul. Azt is beleírnám a cikkbe,hogy mennyi embernek okozott már örömöt.

  Tényleg 1 dologhoz érteteka másikat piszkálni,feljelentgetni. Az megy-ebben az országban.”
 • 7. adner 2010. november 10. 13:59
  „Hát Mankapunka csak sajnálni tudlak.
  Ha esetleg ebben az életben te kerülsz ilyen helyzetben ,remélem te hálálkodni fogsz az orvosnak,hogy nagy valószínűséggel megölte az egyik hozzá tartozódat a felelőtlenségével.”
 • 6. Lyna80 2010. november 10. 13:39
  „Keves nyusz!
  Mióta jár a szülés elvérzéssel???? Érdekes, én erről még nem hallottam, pedig már szültem... Gondolom a hölgy sem aki most meghalt, mert már a harmadik szülésén volt túl. Azért megy az ember kórházba és nem otthon szüli meg a gyerekét, hogy ha probléma lép fel akkor orvosolni lehessen!!!

  Mankapunka!!
  Miért kívánod az apának hogy egyszer ő kerüljön börtönbe??? Szerintem fogalmunk sincs (hozzáteszem szerencsére) mit élhet át most ő, úgyhogy ne ítélkezz!!!! Persze hogy keresi a felelősöket amikor élete egyik legszebb napja rémálommá vált, elvesztte a feleségét és ott maradt egyedül három gyerekkel!!!!!!!!!!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somogyi Hírlap: hétpecsétes titok a lengyeltóti Zichy-kastélyban megvalósításáról

A helyi lakosság és az önkormányzat szinte semmit nem tud a lengyeltóti Zichy-kastélyban megvalósítandó grandiózus beruházás részleteiről. Tovább olvasom