Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Elismerték az afgán rakétatámadást

Rakétatámadás ért két héttel ezelőtt Afganisztánban egy magyar katonákat szállító autóbuszt, de senki nem sérült meg – erősítette meg a Magyar Televízió értesülését csütörtökön este a honvédelmi tárca szóvivője a Híradóban. Egy vállról indítható rakétával lőtték tálib fegyveresek azt a buszt, amelyen egy holland konvojban húsz magyar katona is utazott. A csoport az ősszel a bagláni tartományban kezdődő újjáépítési misszió előkészítésére utazott ki Afganisztánba. A magyarok azóta hazaérkeztek – hangzott el a televíziós műsorban. Bocskai István szóvivő elmondta: gondoskodnak az ősszel kiutazó magyar katonák védelméről, de ennek részleteit nem közölte.

Traumatológusok: finanszírozási vészhelyzet van

Finanszírozási vészhelyzet fenyegeti a sürgősségi baleseti ellátást, amelyet a kényszervállalkozások színlelt szerződéssé minősítése hozott ilyen helyzetbe – közölte a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) elnöke tegnap. Simonka János Aurél elmondta: az ügyeleti szolgálat, valamint a túlmunka megszervezése érdekében az intézmények a vállalkozási formát kínálták fel az orvosoknak, azonban a kényszervállalkozásokat és a munkáltatókat a kormányzat a közelmúltban ennek a gyakorlatnak a színlelt szerződéssé minősítésével „fenyegette meg, annak összes lehetséges következményével”. Az orvosok és egészségügyi dolgozók túlmunkakötelesek; a 40 órás munkahét felett 8 óra túlmunka kötelező, 12 óra pedig vállalható számukra.

Molnár Lajos: bölcs döntés az AB határozata

Molnár Lajos egészségügyi miniszter bölcs döntésnek nevezte az Alkotmánybíróság művi meddővé tétellel kapcsolatos határozatát, mert, mint mondta: „kimondja, hogy nem korlátozza az ember szabadságát indokolatlan mértékben, de korlátozott mértékben azért korlátozhatja”. Az AB 2006. június 30-i hatállyal semmisítette meg azt a szabályozást, amely a művi meddővé tételt 35 éves életkorhoz és három vér szerinti gyermekhez kötötte. Így a szabály életbelépése után bárki, aki elmúlt 18 éves, kérheti a művi meddővé tételt családtervezési célból. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit költ idén nyaralásra?

Tovább olvasom