Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Elismerés a földrajz népszerűsítéséért

Az egyik legrangosabb szakmai elismerést, Pro Geographia kitüntetést vehetett át Simon György, a soproni Széchenyi István Gimnázium földrajztanára.
– Földrajzot tanítani hálás dolog – mondja Simon György. – A tanulók naprakészek, és azt tapasztalom, fogékonyak is a földrajz iránt. A tanárnak éppen ezért követnie kell a napi eseményeket, hiszen a mai világban gyorsan változik a politikai és a természeti helyzet. Bár manapság a munkánk során nem csupán földrajzot tanítunk, az órákon szó esik a gazdaságról, a globalizációról és ennek hatásairól.
Simon György középiskolai tanárként az egyik legmagasabb szakmai elismerést, Pro Geog-

raphia kitüntetést vehetett át. A díj értékét növeli, hogy ezt a kitüntetést általában professzorok, tudósok kapják. A soproni Széchenyi tanára viszont olyan kiemelkedő munkát végzett az elmúlt években, hogy az iskolában mind többen választják érettségi tantárgyként a földrajzot vagy tanulnak tovább ezen a területen.
– Mindenképpen meg kell említenem az előző munkahelyeimet, a Handler-szakközépiskolát, valamint az Eötvös-gimnáziumot, hiszen ezeken a helyeken mindenben támogattak – tette hozzá a kitüntetett. – Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a földrajztanításhoz korszerű berendezések, számítógépek, kivetítők kellenek. Éppen azért, hogy a tanulók egyénileg fedezhessék fel a körülöttünk zajló világot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekrajzok tárlata

A rajkai Békefi Ernő Általános Iskola tanulóinak a tanév során készített rajzaiból nyílt kiállítás… Tovább olvasom