Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Elindult az Ariadnet

Közel 9 hónapos fejlesztési munka eredményeképpen elindult az ARIADNET, a Hungary.Network Rt. új metakeresője.
A szolgáltatás a magyar és nemzetközi honlapok tartalmában egyedülálló módon, az összes fontosabb, ismert kereső együttes használatával tud keresni. Az internet labirintusában az ARIADNET vezérfonalával biztosan lehet tájékozódni. , így a legpontosabban és a leghatékonyabban találhat rá mindenki az őt érdeklő információkra.

A metakereső felülkeres: összesít és fontossági sorrendben újrakeres a megadott szóra, szavakra. Az Ariadnet nevét Ariadné fonaláról kapta, a www.ariadnet.hu címen érhető el.

A Hungary.Network Rt. új szolgáltatása kétféle: szerveroldali-, illetve letölthető kliensoldali változatban is a felhasználók rendelkezésére áll. A szerveroldali megoldás a www.ariadnet.hu címen érhető el. Használata hasonlít a megszokott keresőkéhez. A kliensoldali változatot mindenki szabadon letöltheti, a keresést ezután a saját gépéről indíthatja anélkül, hogy az egyes keresők vagy a metakereső honlapjára el kellene látogatnia.
A keresés a felhasználó által megadott szó vagy szavak alapján egyidejűleg 11 magyar és 5 külföldi keresőt használ, melyek között a felhasználó válogathat. A találati listán fontossági sorrendben (“relevancia szerint") jelenik meg az eredmény. Az 1. táblázatban a program által a szolgáltatás indulásakor használt keresőket tüntetjük fel:

Ariadnet által használt magyar és külföldi keresők: AltaVizsla, MetaCrawler, Góliát, Metager, Hálóvilág, Northernlight, Heuréka, Sharelook, Hirkereső, WebCrawler, Hudir, Index, Magyar Címtár, Magyar Honlap Katalógus, Startlap, Wahoo

Az Ariadnet számos interaktív funkciója a pontosabb találati arány elérését teszi lehetővé. Keresés indítható címben, URL-ben vagy az adott weboldal szöveges részeiben. A keresés kényelmét segíti, hogy beállítható az egy-egy keresőtől átvenni kívánt találatok száma és megszabható, hogy milyen korú oldalak jelenjenek meg. A felhasználó beállíthatja, hogy a keresés csak egyetlen doménen belül történjen, és megadhatja a találati listán oldalanként szereplő linkek számát.
Az “összetett keresés" funkcióban különböző logikai műveletekkel lehet a keresést pontosítani. Így kijelölhető, hogy az egyik vagy mindegyik keresett kifejezés szerepeljen az oldalon, egy több szóból álló kifejezés szó szerint, illetve ne szerepeljen a találatok között. Az Ariadnet egyedülálló, felhasználóbarát szolgáltatásai közé tartozik az a szótőelemző eljárás, amely a ragozott szóalakokból “kitalálja" azok töveit és arra keres. Tovább segíti a keresést a beépített szinonima-szótár, amely felajánlja a keresett kifejezéssel jelentéstani kapcsolatban álló szavakat is.

A szolgáltatást mindkét változatban szabadon, ingyenesen használhatja mindenki. A regisztráció önkéntes, azonban a kliensoldali verzió letöltéséhez megkívánt. A regisztrált felhasználók a szerveroldali változatban további kényelmi szolgáltatásokat is élvezhetnek, például elmenthetik keresési beállításaikat és osztályozhatják a találati listán megjelent linkeket.

A Hungary.Network Rt. fontosnak tartja, hogy a felhasználók elégedettek legyenek, véleményük érvényre jusson, ezért a találatokra adott felhasználói osztályzatokat, gyakori kattintásokat a program a fontossági sorrend meghatározásakor számításba veszi. A jövőben a szolgáltatást tovább fejlesztjük, az erről szóló híreket hírlevelünkben juttatjuk el regisztrált felhasználóinkhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wasabi - Mar, mint a mustár

Hubert (Jean Reno) lágyszívű, ám a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó… Tovább olvasom