Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Elfogatóparancsot adtak ki Dániel Péter ellen

Az ügyvéd nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán. Rágalmazás miatt magánvádas eljárás folyik ellene.
Elfogatóparancsot adott ki a bíróság a rágalmazással vádolt Dániel Péter ügyvéd ellen, aki nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott: az alaptörvény elleni akcióiról és a Horthy-szobor megrongálásáról ismertté vált jogász ellen azután indult büntetőeljárás, hogy az egyik közösségi oldalon becsmérlő megjegyzéseket tett Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre.

Dániel Péter ellen rágalmazás miatt magánvádas eljárás folyik a III. kerületi bíróságon, amiért két éve az interneten becsmérlő kifejezéseket tett Wittner Máriára. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti, ezért nem biztos, hogy megvárja a végét - közölte a hírműsor.

Mivel a legutóbbi tárgyaláson idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene - ismertette a hírműsor.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta a Híradóban: a bíróság a rendőrség segítségét kérte, amely ellenőrizte a vádlott ismert lakóhelyét és tartózkodási helyét. Itt azt a tájékoztatást kapták, hogy a vádlott nem tartózkodik a lakóhelyén. Ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki a vádlottal szemben.

Dániel Péter 2010-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy közhivatalokban megrongálta a nemzeti együttműködés kifüggesztett nyilatkozatát, később pedig az alaptörvényt, majd tavaly májusban festékkel kente össze a Kerekiben felállított Horthy-szobrot. Dániel Péter korábban azt hangoztatta, hogy itthon üldözik, ezért ki fog vándorolni. Egy, az internetre vasárnap feltöltött kép tanúsága szerint Izraelben várja az ellene indult büntetőeljárás végét - hangzott el a hírműsorban.

Olvasóink írták

 • 6. WeiseÖdenburg 2013. október 04. 09:58
  „Az intézkedés azt a célt szolgálja,hogy ez a magamutogató figura nehogy visszatérjen .A kutya nem foglalkozott vele a Francia tojásos akciója előtt,aztán megérezte a rivaldafény ízét ! Nem politikai véleménynek vették sokan tettét,csak
  sima feltűnési viszketegségnek.Az a típus aki bármilyen politikai vagy más formáció mellé rakja hangos voksát,csak ártani képes az általa képviselt ügynek.”
 • 5. Pretorianus 2013. október 01. 14:10
  „4. Eva- 2013.10.01. 09:59
  Minden bizonnyal...
  Esetleg nézd meg a fészbúk :) oldalát, nála útszélibb modorú, sötétebb embert ritkán látni. :) Jó helyen van...”
 • 4. Eva- 2013. október 01. 09:59
  „Miféle becsmérlőket?
  Tudott Wittner szavainál becsmérlőbbeket mondani?”
 • 3. Fedayn 2013. október 01. 08:57
  „Senkinek se hiányzik!Mérgezze csak nyugodtan az ottani levegőt!”
 • 2. Pretorianus 2013. szeptember 30. 22:45
  „Nehogy visszahozzák! :) Sőt, kövessék bátran akik csak állampolgárnak és nem magyarnak tartják magukat!”
 • 1. xverax 2013. szeptember 30. 21:55
  „kiadatás és börtön neki a megoldás... bár ezek nem fogják kiadni:D
  de legalább nem lép többet magyar földre!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emmi: a pontos várólisták kialakítása a cél

A listán szereplő és az ellátott betegek adatait havonta összevetik. Tovább olvasom