Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Elfogadta a Ház az alkotmánymódosítást

Az Országgyűlés 323 igen 27 nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadta kedden A Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló törvény módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a kormány szerkezetét a kormánytöbbség szabadon határozhassa meg.

Tizenegy minisztérium

Tizenegy minisztériumot tartalmaz a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény, amelyet keddi ülésén fogadott el az Országgyűlés. A törvény szerint a Miniszterelnöki Hivatal mellett tizenegy minisztérium jön létre. Ezek: Egészségügyi; Földművelésügyi és Vidékfejlesztési; Gazdasági és Közlekedési; Honvédelmi; Igazságügyi és Rendészeti; Környezetvédelmi és Vízügyi; Külügy-; Oktatási és Kulturális; Önkormányzati és Területfejlesztési; Pénzügy-; Szociális és Munkaügyi Minisztérium. A törvény értelmében megszűnik az eddigi két tárca nélküli miniszteri poszt és összevonják az oktatási és a kulturális, a szociális és a munkaügyi, valamint a gazdasági és az informatikai tárcát.

Gyurcsány: Javaslatok az állam átalakításáért

– Magyarország hatékonyabb, demokratikusabb közjogi berendezkedésének érdekében nyújtjuk be törvényjavaslatainkat – mondta Gyurcsány Ferenc. „Három nagy dolgot fogunk tenni: javasolni fogjuk, hogy (...) változtassuk meg azon szolgáltatások és a mögöttük álló intézmények világát, amiben az állam kulcsszereplő (...). Javasoljuk, hogy igazítsuk ki a gazdaságpolitikát (...) az egyensúly irányába (...), és azt javasoljuk, hogy teremtsük meg a fejlesztő állam cselekvőképességét” – hangsúlyozta a kijelölt és ügyvezető miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc expozéjában együttműködést és tárgyalási készséget ajánlott az ellenzéknek, de ugyanezt kérte tőlük is.

Orbán: Blöff az ötpárti egyeztetés

– Egyre inkább erősödik bennem a benyomás, hogy az egész ötpárti egyeztetés egy nagy blöff – mondta a Fidesz elnöke. – Amíg nem kezdünk tisztességesen beszélni arról, mi a gazdasági helyzet, mi a teendő és nem ez lesz megbeszéléseink középpontjában, addig az emberek azt fogják gondolni, hogy választott képviselőik nem azzal foglalkoznak, ami a dolguk – fogalmazott Orbán Viktor. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom