Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Elemzők: Orbán erős szövetségest szerzett Trump személyében

Orbán Viktor miniszterelnök nagyon erős szövetségest szerzett Donald Trump amerikai elnök személyében - mondták politológusok a Magyar Nemzetnek a két politikus hétfői találkozójával kapcsolatban.
A szerdai lapszámban Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője kijelentette, hogy a tárgyalás két jelentős hozadéka a magyar nemzeti érdek képviselete a legmagasabb szinten, valamint a jövőbeni ideológiai szövetségépítés. A találkozóval új magasságba emelték a magyar-amerikai bilaterális kapcsolatokat - tette hozzá.

A Trump-adminisztráció külpolitikai korrekciója bizonyítja: korábban elsősorban a demokrata párti vezetés politikai döntésének volt a következménye, hogy a közép-európai térség kevesebb figyelmet kapott az Egyesült Államoktól. Mostantól azonban az amerikai geopolitikai fókusz egyik sarokköve a Kárpát-medence és közvetlen környezete lehet - fejtette ki a politológus.

Simon János azt mondta, hogy kifejezetten jól sikerült a találkozó. A politológus úgy vélekedett, Orbán Viktor és Donald Trump mindketten azt tartják szem előtt, hogy a saját országuknak mi a hasznos.

Az Egyesült Államok számára fontosabbá vált Közép-Európa, amit az is alátámaszt, hogy az amerikai elnök korábban már több térségbeli ország vezetőjével találkozott - jelentette ki Simon János.

Úgy folytatta, hogy Orbán Viktornak is lényeges az amerikai kapcsolat, és nem csupán politikailag: a találkozónak várhatóan gazdasági következményei is lesznek. Befektetők érkezhetnek Magyarországra, és újabb beruházások indulhatnak - mondta a politológus a Magyar Nemzetnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva bosszút állt egy férfi, mert előtte csukták be a metrószerelvény ajtaját

Durva bosszút állt egy férfi, mert előtte csukták be a metrószerelvény ajtaját
A rendőrség és a katasztrófavédelem többször hívta fel a figyelmet rá, hogy ilyet senki ne… Tovább olvasom