Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Elektronikus közigazgatási ügyintézés, ügyfélkapu

 Megyei okmányirodák nyitvatartása >>

A regisztrációs eljárás kérelemre indul, melyet személyesen bármely okmányirodában elő lehet terjeszteni.  A kérelem a regisztráló szervhez a központi rendszer honlapján (magyarorszag.hu) hozzáférhető elektronikus űrlap kitöltésével is előterjeszthető, de a regisztráció csak a kérelmező személyes megjelenése és azonosítása után történhet meg. Az azonosításhoz be kell mutatni a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványt (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. jan. 1. után kiállított vezetői engedély. Külföldiek esetén az azonosítás az útlevél, vagy a magyarországi tartózkodásra jogosító engedély alapján történik, az EGT tagállamok állampolgárainak azonosítása útlevél, vagy más személyazonosításra alkalmas okmány alapján történik. Amennyiben a kérelmező az elektronikus űrlap előterjesztésétől számított 30 napon belül nem jelenik meg a regisztráló szerv előtt, akkor az űrlap törlésre kerül.

A kérelmező megadja az általa használni kívánt felhasználói nevet. Nyilatkoznia kell elektronikus levélcímének érvényességéről. A felhasználói névhez a rendszer egyszer használatos kódot (ideiglenes jelszó) generál, amelyet a regisztráló szerv megküld a kérelmező elektronikus levélcímére. Az ideiglenes jelszó az első használat után érvényét veszti.

Az ügyfélkapun történő első bejelentkezéshez a felhasználó nevet és az egyszer használatos kódot (ideiglenes jelszó) kell használni. Az első bejelentkezés alkalmával az egyszer használatos kód (ideiglenes jelszó) helyett egyedi azonosítót (jelszót) kell képezni, amelyet a rendszer automatikusan rögzít. A továbbiakban a belépés a felhasználói név és a jelszó használatával történik.

Az első ügyfélkapu létesítésének díja ingyenes, minden további ügyfélkapu létesítése 2200 Ft.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szamszára (Samsara)

Tashi az ifjú láma, befejezte hároméves magányos meditációját egy eldugott remetelakban. Egykori… Tovább olvasom