Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Elcsípték a tolvajt

A soproni zsaruknak sikerült elcsípniük azt a 21 éves helybéli fiatalembert, akit besurranásos lopásokkal gyanúsítanak. A tolvaj éjjel indult portyára a város lakóparkjaiba és a Lövérekbe.
Meglepő bejelentésekkel találkoztak a soproni rendőrök az elmúlt hónapokban: a város különböző pontjairól a károsultak arról számoltak be, hogy éjszaka valaki járt náluk, s ami zsebbe-kézbe elférő érték csak föllelhető volt náluk – készpénz, mobiltelefon, fényképezőgép, vi-

deokamera –, az mind eltűnt.
– Kilenc ilyen esetben indítottunk nyomozást – mondta Lőrincz Zoltán őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője.
„ A bűncselekmények más közös vonására is fölfigyeltünk: arra, hogy a károsultak nem tudták biztosan, becsukták-e éjszakára lakásuk bejárati ajtaját vagy sem.”
– Végül a nyomozásunk sikerrel járt: látókörünkbe került egy 21 éves soproni fiatal, aki vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször került összeütközésbe a törvénnyel.
A kihallgatáson a gyanúsított elmondta: kihasználta, hogy sokan nem zárják be éjszakára lakásukat. Sopron zöldövezetében, illetve lakóparkok lakásainál próbálkozott, s állítása szerint minden huszadik kilincsnél szerencséje volt, simán behatolhatott a lakásba. Mobiltelefonokat, fényképezőgépeket, videokamerát, készpénzt vitt el. Egy nadrágzsebből például 180 ezer forint volt a zsákmány. A fiatalember ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az új országgyűléstől?

Tovább olvasom