Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Ékszer is utal arra, Ophélie holttestét találták meg

Valószínűleg megtalálták a Budapesten eltűnt francia diáklány holttestét a Dunában - közölte Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány, aki szerint ezt százszázalékosan csak a DNS-vizsgálatok után lehet kijelenteni. Tóth szerint ugyanakkor a ruházat és az ékszerek is arra utalnak, a holttest a diáklányé. A főkapitány közölte, hogy a halált fulladás okozta, idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak.


Csütörtök délután hat órakor hajósoktól érkezett a vízi rendőrséghez jelzés arról, hogy a Duna XXI. kerületi szakaszán holttestet láttak, és nem sokkal később a rendőrség jelezte, feltehetően a december elején eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher holttestét találták meg.

Az MTV reggeli műsorában Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány azt mondta, hogy amíg a DNS-vizsgálat nem történik meg, addig 100 százalékos biztonsággal nem tudják megmondani, hogy kinek a holttestét találták meg, de vannak olyan egyéni ismertetőjelek - például a ruházat és az ékszerek -, amelyek arra utalnak, hogy nagy valószínűséggel a francia diáklányról van szó. A főkapitány szerint a DNS-vizsgálat napokat vehet igénybe.


Tóth közölte, hogy az éjszaka folyamán lezajlott a boncolás, és ennek alapján egyértelműen fulladás okozta a megtalált nő halálát. "Nincs idegenkezűségre utaló nyom" - tette hozzá kérdésre válaszolva a rendőrfőkapitány, aki elmondta azt is, hogy már értesítették a szülőket és francia hatóságokat is a fejleményekről.

Ophelie egy Dohány utcai szórakozóhelyről indult el, amikor a Lánchídon nyoma veszett.
Ophelie egy Dohány utcai szórakozóhelyről indult el, amikor a Lánchídon nyoma veszett.

Negyven embert hallgattak ki

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult. Azóta nem tudnak róla. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján.

A rendőrség korábbi közlése szerint eltűnésének éjjelén a lány egy Dohány utcai szórakozóhelyen alkoholt fogyasztott, majd nem a megszokott útvonalon indult el hazafelé budai lakásába. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható, éjjel háromnegyed kettőkor készültek a Roosevelt térnél.

A nyomozás során a héttagú rendőrcsoport mintegy negyven embert hallgatott ki.  Korábban a dunai vízi rendészet a rajnai csendőrszolgálattal közösen egy nagyteljesítményű szonárral (hangvisszaverődés alapján kereső berendezéssel) átvizsgálta a Duna Lánchíd alatti szakaszát, de holttestet nem talált.

Franciaországban a család feljelentése alapján emberrablás gyanújával előzetes bűnügyi eljárás kezdődött. A diáklány keresésében december 18-a óta francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak, és - szintén december 18-án - Budapestre érkezett egy francia ügyész is. Közben diáktársai is segítettek a keresésben az interneten, illetve fényképes szórólapokkal Budapesten.

A Legfőbb Ügyészség január 23-án emberrablás miatt indított nyomozást. Előzőleg Ophélie Bretnacher szülei panaszt nyújtottak be amiatt, hogy a Fővárosi Főügyészség elutasította a nyomozást. A Legfőbb Ügyészség ugyanakkor hangsúlyozta, döntésük nem azt jelenti, hogy az emberrablás megvalósult volna, hanem azt: teljes bizonyossággal nem állítható, hogy nem történt meg.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. fortuna54 2009. február 14. 16:58
  „12-es,nagy egyéniségre val a hozzászólása.Egy fiatalon meghalt külföldi lányrol van szó.Vagy ez a stilus
  magánál normális?”
 • 29. MTT 2009. február 14. 06:42
  „Bármennyire is fájó most a szüleinek, illene megkövetniük a magyar hatóságokat, - főleg azok után, amit az esti hírekben hallottam, - hogy lehet a véletlen baleset is, hogy belecsúszott a vízbe - . A szülők még Eva Rhodes testvérével is kampányoltak, hogy nem állnak oda a hatóságok teljes mellszélességgel a kereséshez...biztos vagyok benne, hogy ők is, mint minden szerettét elvesztő ember, minden fűszálba kapaszkodtak, - de: NEMZETKÖZI BERKEKBEN IS SIKERÜLT A MAGYAR RENDŐRSÉGET VALAMILYEN SZINTEN LEJÁRATNIUK A SAJTÓKAMPÁNNYAL. Ez nemvolt szép.”
 • 28. 1olvasó 2009. február 13. 16:22
  „Nem is értem ilyen esetben, miért a pénz a legfontosabb? Szerintem is az "udvarló" a kulcsfigura az ügyben. Remélem mihamarabb előkerítik, bár akkor sem biztos hogy kiderül az igazság sajnos.”
 • 27. morfi 2009. február 13. 14:31
  „Szerintem a kedves barátja mindent tud az esetröl,a furcsa viselkedése végett.Előb-utóbb kiderül.hogy is történ.”
 • 26. Bubi 2009. február 13. 13:41
  „igazad lehet dr73 történhetett akár ez is.most szegény hozzátartozókat sajnálom nem tudom hogyan lehet egy ilyen esetet feldolgozni ha egyáltalán fel lehet.”
 • 25. dr73 2009. február 13. 13:32
  „felmászott az biztos....
  lehet ott hülyültek hárman , felmásztak,bolondoztak...aztán megesett a baj,leesett :/
  A csávó elutazott hamar vissza olaszba, a másik meg széttárja a kezét,még ő sem érti a történteket.
  Tuti nem volt depis,mint ahogy már felvezették róla.
  A szülőkkel kifizettetni a számlát,ahogy írta patriot is,azt jónapot.
  Másrészről meg nagyon sajnálom a csajt...”
 • 24. Bubi 2009. február 13. 13:21
  „És persze nem kizárt az sem hogy felmászott a hídra, de nem volt senki aki előtt vagánykodhatott volna és a felvételek alapján nem gondolnám hogy öngyilkossági céllal ment volna.Nekem is beugrott a srác gyanúja de mi lehetett az indok?A gyilkos hajlam sajnos bent ban olyanokban akiről soha nem gondolná senki.”
 • 23. Bubi 2009. február 13. 13:14
  „Lehet hogy csak filmek de azokban a gyilkosok mindig ejtenek hibát vagy hagynak ott valamit a helyszínen.És gondolom egy ilyen helyzetben az elsődleges cél valaki "kiiktatása" arra összpontosít az apróságok figyelmen kívül maradnak.A sok hozzászólás alapján azt gondolom hogy a magyar az elég kreatív és találékony.Vannak ötletek vajon mi történhetett, de a ebben az országban csak akkor derül ki valami ha az illető önként feladja magát.”
 • 22. Túrabakancs 2009. február 13. 13:03
  „Érdemes lenne azt az eshetőséget is vizsgálni, miszerint sok fiatal a szórakozóhelyről enyhén vagy
  erősen ittasan a hidak peremén sétálva, táncolva nagyzási mániában szenved! Nem egy videó bizo-
  nyította már ezeket a történéseket. Bánatnál, vagy éppen örömbnél is lehet ilyeneket tenni...
  Az ottmaradt táska mindenesetre gyanús, hiszen bűncselekménynél az nem maradt volna ott. Tehát
  szélsőséges esetben akár baleset is történhetett! Ez csak felvetés a részemről.”
 • 21. alika 2009. február 13. 11:57
  „viperetta335!
  látom kapisgálod Te is...”
 • 20. alika 2009. február 13. 11:54
  „GYANÚS...! SŐT!”
 • 19. viperetta335 2009. február 13. 11:49
  „A táskáját az az olasz srác "találta meg",aki állítólag hevesen udvarolt neki,és másnap,már másnap visszautazott Olaszországba.Nem tudom,sikerült-e megtalálni.Mindenesetre én sem gondolom,hogy ez a légies alkatú lány ennyire bírta volna a piát,hogy részegen ilyen határozottan ment...Ráadásul nem hiszem azt sem,hogy a szülők ennyire félreismerték volna a gyereküket,hiszen elképzelhetetlennek tartották az öngyilkosságot is.És miért is lett volna az?Előtte volt az élet,fital volt,csinos és okos,jó szakmát választott,nyitva volt előtte a világ.
  De az olasz gyerek nem volt gyanús senkinek?”
 • 18. alika 2009. február 13. 11:40
  „Az igazi kérdésem az lenne, hogy ha valaki megiszik 7 sört meg 7 fél töményet, hogy a p....ba tud ilyen egyenesen menni. Mert ugye ezt láttuk és hallottuk más hírportálokon.
  Én egy 90 kilós pasi vagyok, de a 7 sör meg a 7 feles engem is megszédít kicsit....
  Hát nem tudom.”
 • 17. larong 2009. február 13. 11:33
  „A legnagyobb baj az, hogy ennek a rendőrségnek már nem hisz az ember....”
 • 16. PrettyWoman 2009. február 13. 11:31
  „Viperetta! Ugyanígy érzek én is. Sok itt a kérdőjel. Az oké, hogy fulladás okozta a halálát. De ez miért zárja ki mindjárt az idegen kezűséget? Nemcsak halottat lehet a vízbe dobni, már bocsánat. Engem ha belöknének a vízbe, én is megfulladnék, mert nem tudok olyan jól úszni, meg folyóban nehezebb is, mint állóvízben. Ja és tél volt, hideg volt. Ha tudsz is úszni, szívgörcsöt kapsz a hideg víztől. Én nem hinném, hogy öngyilkos lett volna. Jól szituált szülei voltak, idejött tanulni, már csak hónapok voltak hátra a diplomázásig. Volt barátja, aki szerette. Szerintem elég kerek volt az élete. Miért lett volna öngyilkos?”
 • 15. tricse 2009. február 13. 11:16
  „Csak halkan jegyezném meg,hogy egy olyan országban ahol egy ejnye-bejnyével megússza az orvos azt,hogy 14 késszúrást elnéz agyvérzésnek mint halálokot,ott miért is hinnének a szülők a boncolás eredményének?”
 • 14. viperetta335 2009. február 13. 11:02
  „Nem tudjuk,mi történt.De akár be is lökhették a vízbe,ez már sosem derül ki.Ugyanakkor ,ha mégis valaki más tette és nem öngyilkos lett,vagy drog hatása alatt felállt pl.a korlátra,nem életszerű,hogy a táska minden cuccal ott marad csak úgy...Ha már egyszer nyomtalanul eltüntette valaki,akkor a táskát is eltüntette volna...
  De azért azt is nehezen képzelem el,hogy hajnalban valaki talál egy tatyót a Lánchídon,és nem viszi el,hanem bemegy a rendőrségre...És vízbe kerülni azért sokféleképpen lehet...Sok itt a kérdőjel azért.Mert ha elrabolták és pár nappal később került vízbe,azt se deríti ki már ennyi idő után senki.Azon az utolsó felvételen számomra magabiztosnak tűnt,nem egy benarkózott tyúknak,ahogy felment a hídra.”
 • 13. Szilágyi_Zsolt 2009. február 13. 09:40
  „Patriot, ez kemény volt, de valahol igazad van...”
 • 12. patriot 2009. február 13. 09:25
  „Ha lezárul a vizsgálat és tényleg öngyilkosságot állapít meg akkor a szülőknek illene kifizetni az összes idáig felmerült költséget, és minden olyan médiában megjelenni ahol azt állították,hogy eltűnt a lányuk vagy elrabolták.
  Ha pedig drogot is találnak a szervezetében akkor lehetne egy újabb tüntetést szervezni Párizsban ahol az elkényeztetett hülye picsák ellen emelnék fel a szavukat,aki miatt dél amerikai országként tüntették fel hazánkat.”
 • 11. Szilágyi_Zsolt 2009. február 13. 08:24
  „Á! Most csak "napokat" vesz igénybe a DNS-vizsgálat, mi, mert külföldi személyről van szó? Nem merik húzni az időt a franciák ellenében. Bezzeg "saját" bűncselekmény esetén heteket kotlanak az ügyön, arra hivatkozva, hogy a DNS-vizsgálat eredményére várakoznak.”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

600 ezer aláírás a képviselők számlabemutatásáért

Átadta az Országos Választási Bizottságnak (OVB) csütörtökön délután az összegyűlt aláírásokat a… Tovább olvasom