Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Egységes rendszer

„ Mindegy, hogy utat építünk, vagy munkahelyeket teremtünk, az emberek, a családok szolgálata a legfontosabb” – összegezte a kormány családtámogatás terén megtett lépéseit tegnapi sajtótájékoztatóján Győrött Korózs Lajos, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ICSSZEM) politikai államtitkára. A megyeszékhely ebbéli számvetését Balogh József polgármester ismertette.

A szakminisztérium – a tájékoztató címe szerint is – a biztonságosabb gyermekkorral látja megalapozottnak a biztonságosabb jövőt, s az elmúlt években ezt három alappillérre: a családi pótlék, a gyermekvédelmi támogatás és a családi adókedvezmény rendszerére helyezte. Korózs Lajos szerint nem hagyható figyelmen kívül az a tény, hogy a jobboldali kormányzás alatt mintegy 30 százalékkal csökkent a családi pótlék reálértéke, s az alacsony jövedelemmel rendelkező családok harmada – többek között a nagycsaládosok egy része – nem tudta érvényesíteni az adókedvezményét. A szocialista kormány 2002-ben nemcsak 20 százalékkal megemelte a családi pótlék összegét, de bevezette a 13. havi juttatást is, ami iskolakezdés előtt ugyancsak jól jött a családoknak. Az államtitkár hangsúlyozta: idén januártól közel kétszeresére emelkedik a családi pótlék összege és a három- és többgyermekes családok esetében a családi adókedvezmény megmarad. A kormány a jövőben is kiemelten támogatja a gyermekeiket egyedül nevelő, illetve a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülőket és fontosnak tartja a babakötvényt.
„ Igyekeztünk mindezt megfejelni a város lehetőségeihez mérten” – tette hozzá a hallottakhoz Balogh József polgármester, aki a szociális gondoskodás terén a győri sajátosságokat ismertette. Ide tartozik a gyógyszertámogatás, a halmozottan fogyatékossággal élők egyéves időtartamra adható havi pénzbeni támogatása, a nyugdíjaskluboknak juttatott fürdőbérlet, vagy például az intenzív gondozási részleg kialakítása az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményen belül, illetve a szociális foglalkoztató mind sikeresebb működtetése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El akarták rabolni a brit kormányfő legkisebb gyermekét

A Scotland Yard akadályozta meg, hogy elrabolják a brit kormányfő legkisebb gyermekét - írta a… Tovább olvasom