Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Egyre népszerűbb a Firefox böngésző

A Mozilla Foundation bejelentette, hogy a szervezet adatai szerint mostanáig 25 millió felhasználó töltötte le ingyenes nyílt forráskódú böngészőprogramjukat, a Firefoxot.
A Mozilla szerint a Firefox 1.0 tavaly novemberi kibocsátása óta naponta átlagosan 25 ezren töltötték le az ingyenes alkalmazást, amely jelenleg már több mint félmillió weboldalról hozzáférhető. A csoport arra alapozta stratégiáját, hogy a piac oroszlánrészét birtokló Microsoft Internet Explorer egyre inkább a vírusok célpontjává válik, míg az alternatív böngészőprogramok kevésbé vannak kitéve ennek a veszélynek. A számítás be is jött, és a Firefox azóta ha nem is látványosan, de észrevehetően és egyre növekvő ütemben szerez piaci részesedést fő konkurensétől. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Firefox, vagy bármely más böngészőprogram eleve biztonságosabb az IE-nél, csupáncsak kisebb elterjedtsége miatt kevésbé népszerű a vírusírók körében a piacot uraló alkalmazásnál. Emellett azért az is igaz, hogy a Mozilla Firefox projektjének résztvevői igyekeztek nagy hangsúlyt fektetni a biztonságra, a minőségre, illetve különféle hasznos funkciók kialakítására is.

A Mozilla a Firefox fejlesztéséhez pénzadományokat használt föl, emellett pedig számos független programozó ingyenes munkával járult hozzá a szoftver kidolgozásához. A Microsoft részéről egyébként tagadják, hogy az Explorer önmagában sebezhetőbb lenne a vírustámadásokkal szemben, mint az alternatív megoldások. Habár a Microsoft böngészője még mindig a piac közel 90%-át uralja, úgy tűnik, hogy a szoftveróriás részéről ténylegesen valós veszélyt látnak a Firefox és társai népszerűségében. Legalábbis egyes szakértők úgy vélik, hogy ennek is szerepe lehet a Microsoft minap bejelentett döntésében, mely szerint a Longhorn vagy akár egy újabb jelentős XP frissítőcsomag kibocsátása előtt, még az idén nyáron kiadják az Internet Explorer megújított változatát.

Forrás: prim.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labirintusok

Nyomtassa ki az alábbi labirintusokat és szerezzen vidám perceket gyermekének! Tovább olvasom