Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Egymilliárd forintos belvárosfejlesztés Ajkán

Egymilliárd forintos fejlesztéssel újult meg másfél év alatt Ajka belvárosa; a 800 milliós uniós támogatáshoz 200 milliós önrészt adott a város - mondta Schwartz Béla (MSZP), Ajka polgármestere a rehabilitációs programot záró ünnepségen csütörtökön a városházánál lévő felújított téren.

"Kicseréltük a belvárost" - jegyezte meg a polgármester, emlékeztetve arra, hogy az 1970-es években kialakított városközpont folyamatosan romlott le, és egyre "lehangolóbb képet mutatott a lepusztult intézményekkel, elhanyagolt panelházakkal és ápolatlan parkokkal".

Vidám, színes, hangulatos, zöld belvárost akartak, ahol otthon érzik magukat a lakosok - hangsúlyozta a polgármester, rámutatva: terveik kiindulópontja az volt, hogy a városházánál lévő központi tér megszépüljön, és alkalmas legyen kulturális és más rendezvények megtartására is. A felújított és virágokkal, zöldfelületekkel gazdagon ellátott területet, amely díszvilágítást is kapott, Agora térnek nevezték el - mondta.

"Úgy gondoltuk, hogy ne a Parkerdő és a Városliget, hanem ezután +a belváros szíve+ legyen az emberek első számú találkozóhelye" - hangsúlyozta Schwartz Béla. Mint mondta: az egymilliárd forintos fejlesztési összegből felújították az ötemeletes városháza homlokzatát, teljes belső rekonstrukciót végeztek el a Nagy László Városi Szabadidőközpont és Könyvtáron, illetve felújították több, 8-10 emeletes panelház külső részét is.

Korszerűsítették a belvárosi üzletek homlokzatát, épültek játszóterek, parkok, parkolók és sétányok is - mondta a polgármester.

Ajka az ország uniós csatlakozása óta a régiós és országos pályázatokon összesen tízmilliárd forintnyi pályázati pénzt nyert - mondta az ünnepségen Pál Béla szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP Veszprém megyei elnöke, aki a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke volt, amikor Ajka a 800 millió forintos pályázati pénzt elnyerte.

Ajkán szembetűnő a megújulás, de legfeltűnőbb a belváros megszépülése, az új és felújított parkok és a színes lakóépületek, kicsinosított üzletek látványa - mondta Pál Béla.

Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács jelenlegi elnöke is azt hangsúlyozta, hogy Ajka láthatóan megújult, s nem szürke kisváros képét mutatja már.

Olvasóink írták

  • 1. mokkus 2011. május 19. 19:49
    „Sok sikert kívánok a plgármesternek,Ajkán!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanúk szerint Demének pénzügyi nehézségei voltak

Tanúk szerint pénzügyi nehézségei voltak Deme Gábornak, a csepeli kettős gyilkosság egyik… Tovább olvasom