Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Egymást segítik

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi-egyetem és a Petz Aladár megyei kórház. Az oktatási intézmény vezetői és tanárai szakmai előadást tartottak azokról a határterületekről, amelyekben a két intézmény egymás munkáját segítheti.
A két közös főterület a közgazdászképzés és az informatika, ezekben tudja a gyakorló és az oktató intézmény egymást erősíteni. A Széchenyi István Egyetemen eddig is képeztek szociális munkásokat, szülésznőket, egészségügyi informatikusokat és diplomás nővéreket. Dr. Varga Gábor, a kórház főigazgatója szerint a munkaerőpiac szempontjából hasznos lenne erősíteni az egészségügyi szakközgazdász- és az elemzőközgazdász-képzést. A főigazgató elmondta: az egyetemen 400 főállású oktató, a kórházban 330 orvos és 500 diplomás dolgozik, s ez együtt akkora közös „szürkeállományt” jelent, hogy indokolt minden lehetséges területen erősíteni az eddig is jól működő kapcsolatot.
A most írásba foglalt együttműködésből következően a kórház és az egyetem közös, európai uniós pályázatokat fog beadni és közös fiókkönyvtárat hoz létre, amelynek informatikai adatbázisához is mind a két intézmény dolgozói hozzáférhetnek. A kórház így jelentős segítséget nyújthat a szakdolgozatok készítéséhez és természetesen mint potenciális munkáltató is kulcsszerepet vállal az egyetem életében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az új országgyűléstől?

Tovább olvasom