Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Egyelőre nincs egyezség a kórházak és a tárca között

A szakmai szervezetek 25,5 milliárd forintot kérnek, az egészségügyi tárca 4,5 milliárdot ajánl.

Az eredménytelen tárgyalások nyomán elhalasztották az októbertől tervezett bázisfinanszírozást.

Az egyeztetést kedden folytatják. Az új rendszer lényege, hogy a kórházak a tavalyi teljesítményük 70 százalékáig megkapják az időközben megemelt alapdíjat, a fennmaradó 30 százalékot pedig úgynevezett lebegő rendszerben osztják szét, figyelembe véve az összkórházi teljesítményeket.

Több szakmai szervezet szerint a rendelkezésre álló pénzből nem lehet elfogadható színvonalon működtetni a kórházakat.

Olvasóink írták

 • 12. PrettyWoman 2009. szeptember 29. 12:22
  „Mindegyikőtöknek sok igazsága van. Engem egyik nap az dühített fel, mikor a (azt hiszem) Naplóban volt szó a kórházakról. És akkor az egyik kórházban valahol vidéken kitettek egy papírt a kórház ajtajára, hogy várják a kedves betegektől a hálapénzt erre és erre a célra.
  Hát ezt a pofátlanságot! Miért a TB-fizető betegeket kell még tovább nyúzni? Nem elég a baja, azzal, hogy beteg? Eddig miért nem jutott eszükbe a sokkal inkább kézenfekvő megoldás, hogy a doktor bácsiknak szóljanak, hogy gyerekek, mától a hálapénzt erre a számlájára utaljátok, ha nem akartok munka nélkül maradni. A doktorok a fizetésükön felüli részt könnyebben oda tudják tenni, mint más a nettó nyolcvanból vagy a nyugdíjból, nem? Arról nem beszélve, hogy utálom a tarhálást. Tudom én is, hogy a közalkalmazotti fizetésük nem magas, de hogy mellette feketén mennyi bejön, azt nem nehéz elképzelni. Ha végigmegyünk a kórház parkolóján, nem olyan kocsik állnak ott, mint az enyém. (pedig nekem sem 8 osztályom van). Csak én az adózott jövedelmemből vettem a magamét, abból meg csak ilyenre futotta.”
 • 11. gjozsi88 2009. szeptember 28. 17:25
  „a.h.a!
  Melyik költségvetési zárszámadásba olvastál arról, hogy a keller milliókat költött el! Hogy bizonyitékot nem találtak, az a jog nyelvén nem azt jelenti, hogy nem volt büncselekmény, hanem azt is jelentheti, hogy az nem bizonyítható! (igaz magyar vagy, remélem érted a különbséget)
  Az off shore tevékenység nem büncselekmény(persze aki, mint te csak a szocializmust álmodjátok azok ezt nem érthetik), ha az lenne már bírósági szakba lenne, úgy ahogy a Zuschlag, Hunvald..stb baloldalhoz köthető ügyek! Azaz ezek az emberek el fognak számolni a törvény elött!
  Kérdezem, hogy a Fidesz mikor fog elszámolni a 12 állami gazdasággal, Széles Gábor egykori komcsivezér a vagyonával, Deusch Tamás a jogtalanul felvett önkormányzati képviselői tiszteletdijal, 5 milliárdos beléptetőkkel, a barátoknak adományozott Széchenyi tervvel, amiből nem épült semmi! A fideszes polgármesterek a mutyikkal (fóti, esztergomi, edelényi ügyek) a működésre kibocsátott milliárdos kötvényekkel?
  A jobbikos csürhe mikor számol el Budapest felégetésével...?
  Egyébbként az is érdekelne, hogy a jobbik elnöke Vona Gábor és csapata nem fogad el egy jogerős végzést a gárda feloszlatásáról, szembehelyezkedik a joggal, miért gondolja ezek után, hogy a jognak kötelessége őt megmérettetni engedni egy parlamenti választáson!
  Ugye az elég nevetséges és egyoldalú, hogy a törvénynek csak a ránk kedvező részét fogadjuk el magunkra nézve kötelezőnek!???”
 • 10. Truder 2009. szeptember 28. 10:44
  „6. hozzászólás Csetneky 2009.09.27. 18:37
  Így igaz,vérlázító!!!Sajnos a listát a végtelenségig lehetne folytatni.A rosszul megalkotott törvényekre hivatkozva vagyonokat szórnak szét.Ők alkották,ha meg elavultak,tessék dolgozni,újakat gyártani.Csak nem nyúlnak hozzá,mert akkor üres marad a zsebük...”
 • 9. Angel40 2009. szeptember 28. 10:38
  „:(”
 • 8. a.h.a. 2009. szeptember 27. 19:45
  „<moderálva>
  (jocó)
  Már tegnap is írtam. Számolj el a Keller által elköltött százmilliókkal amit a nyomozásra költött és bizonyítékokat nem talált.
  Meg a Ciprusra kimenekített adózatlan jövedelmekről!
  Cserélj már lemezt ..., mert elakadt a tű? ....

  Elvtársak, konyec!:))))”
 • 7. gjozsi88 2009. szeptember 27. 19:11
  „Sahin!
  A matamatikában makacs dolgok a számok!
  Mit kellene olvasni, hogy a versenyszféra 1,8 millió dolgozója( közalkalmazottaknak még a fizetését is az állam adja, tehát zsebbe tologatás van) e. ü hozzájárulása, plussz a munkáltató által befizetett járulék összege egy sima otthon fekvéses virus fertőzés gyógyítására elegendő, nem a full extrás ellátási igények kielégítésére! Ezért lett volna szükség a többlet bevételre a vizitdijból, amit leszavaztatok és közel 70 milliárdot dugtok az orvosok zsebébe feketén!
  Csetneky!
  Egyébbként a Pálinkás József, aki nehezen köthető a baloldalhoz, a válságkitörése után mondta, hogy abba ne ringassuk magunkat, hogy a gazdagoktól elveszünk mindent, az megoldja a helyzetet, legfeljebb 1 hónappal tovább tudjuk fizetni a nyugdijjakat!
  Azok a "haverok" akik börtönbe vannak, azok elfognak számolni a károkozással, ellentétben a fidesszel, aki többek közt a mai napig nem számolt el a 12 államigazdasággal, 5 milliárdos beléptetőkkel,Puskás öcsi temetésével, Tőkés László Ep kampány finanszirozásával, önkormányzatokon keresztül kifizetett egyébb juttatásokkal(esztergomi, fóti ügyek)A soproni 11-ből 9 et jogerősen elveszített perekkel, melynek költsége van...!
  Egyébbként a milliós végkielégítéseket azok a köztisztviselők egymás közti munkaszerződései miatt kell kifizetni, akiknek a Fidesz még a 13. haviját sem akarta engedni elvenni! Amely állami cégek igazgatóságaiba, felügyelő bizottságaiba ugyan ugy ott ültek az ellenzék képviselői, mint a most számon kért kormánypártiak!”
 • 6. Csetneky 2009. szeptember 27. 18:37
  „Nem kellene a veszteséget termelő haveroknak havonta milliós fizetéséket adni, nem kellene a kirúgott haveroknak 10-100 milliós végkielégítést adni, nem kellene a börtönben ülő haveroknak milliókat kifizetni stb. és mindjárt lenne pénz. Egyébként ha lenyúlják az egészségügyből a pénzt, elsősorban a saját szavazótábort ritkítják, de attól még bosszantó, hogy ugyan milliókat fizettem be tb-re - adóról nem is beszélve - ha ötévente egyszer valamiért orvoshoz kell mennem, akkor egy napot várhatok, mert az Mszp szétosztogatta a pénzt a haveroknak.”
 • 5. Sahin 2009. szeptember 27. 17:04
  „Ezért tart itt ez az ország, senki nem tanulja meg középiskolában a matematika nevezetű tantárgyat. Nem igaz Jóska és Éva? Egy valamire legalább elégséges a készségetek, kampányszövegeket másolni illetve olvasni.”
 • 4. a.h.a. 2009. szeptember 27. 16:33
  „Elvtársak, konyec!
  :))))))”
 • 3. Eva- 2009. szeptember 27. 15:40
  „A számok pedig tendenciózusan hazugok:

  az évi költségvetés 719 milliárd forintját csökkentenék 704 milliárd forintra.

  elmaradt bevételként a
  vizitdíj
  és van hálapénz

  Mindkettő bőven fedezné ezt!

  Most pedig ideteszik elénk tendenciózusan a hazugságokat

  igaz számok hangsúlyozása alkalmazásával.!”
 • 2. Gab2000 2009. szeptember 27. 14:00
  „Abból a 73mrd forintból amit egy felmérés alapján az orvosok tettek zsebre mint paraszolvencia a tavalyi évben igazán lazán összedobhatták volna, vagy ha netán ne adj isten adóztak volna utána lehet, hogy meg is lenne a pénz.”
 • 1. gjozsi88 2009. szeptember 27. 12:40
  „Hogy hiányzik a vizitdij ebben a forráshiányos egészségügyben!!!
  A Fidesz az önkormányzataiból ne csak Tőkés László EP kampányára költsön (milliókat utaltak átpl. esztergomból), hanem csökkentse a magas képviselői, polgármesteri jövedelmeket, mert természetesen a törvényi plafont szavazták maguknak és csökkentse az apparátusait!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rálőttek egy férfira Pécsett

Rálőttek egy férfira Pécsett, sérülése súlyos - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei… Tovább olvasom