Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Egyelőre mégsem lehet pályázni a Paks2 új blokkok turbina-berendezéseinek gyártására

A Roszatomnak azért kellett visszavonnia a tendert, mert néhány internetes oldal "nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban".
Ahogy azt korábban mi is megírtuk, alig néhány napos határidővel, kiírta az orosz cég a Paks2 erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a pályázatot.

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern uniós kiírástechnikai okokra hivatkozva azonban törölte a szerdán kiírt tendert.

A Roszatom csoporthoz tartozó ASZE Mérnöki Vállalat (AO Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE) MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a tendert közzé kellett tenni az Európai Bizottság által meghatározott európai internetes oldalakon, ám ezek némelyike "nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban".

"Tekintettel arra, hogy a beszerzési dokumentációt egyidejűleg kell elhelyezni az összes, az Európai Bizottság által meghatározott internetes felületen, jelenleg folyamatban van a felmerült technikai probléma megoldása" – tájékoztattak.

A közlemény szerint a jelzett kérdések rendezése után a tenderdokumentáció ismét felkerül majd az érintett oldalakra. A potenciális beszállítók számára a tenderdokumentáció leadásának határidejét módosítják a közzététel új dátumának megfelelően, és nem kevesebb, mint 35 nap áll majd rendelkezésre a tenderkiírás napjától a leadási határidőig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona ismét előhúzta a Trianon-kártyát

Vona ismét előhúzta a Trianon-kártyát
A Jobbik elnöke szerint nemzeti stratégiává kell tenni az autonómiatörekvéseket. Tovább olvasom