Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Egy nap közlekedés: 135 baleset, 4 halott az utakon

Az ünnep miatt megnövekedett a forgalom az utakon már szombaton: 4 halott, 15 súlyos sérült.


A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 135 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 3 közlekedési baleset 4 halálos áldozatot követelt, 15 súlyos, 45 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 72 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A „Halottak napja" megemlékezések miatt megnövekedett forgalomra kell számítani mind a közutakon, mind a temetők és emlékhelyek közelében.

M0 régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is! Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen a munkagépek környezetében!

M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás. A 20-28. km szelvények között átterelés a szembe jövő sávba (burkolatjavítás miatt), ahol 60-as sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatók). A tervek szerint a munkálatokat vasárnap befejezik.

M3: a Budapest felé vezető oldalon (bal pályatesten) az 59. km szelvényben hídjavítás miatt a leállósáv zárva, a 83-86. km szelvényben mindkét oldalon mobilterelés és (mindkét helyen) 80 km/ó sebességkorlátozás van érvényben sövényvágás miatt.

A határforgalmat tekintve Röszke autópálya határátkelőhelyen számolunk forgalomtorlódással a személyforgalomban, belépő irányban vasárnap egész nap 60 perces várakozást fog okozni előreláthatóan.

Ártánd közúti határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap várható 60 perces várakozás a teherforgalomban.

Záhony közúti határátkelőhelyen is nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás várható a személyforgalomban, mindkét irányban. Mindenszentek napján, hétfőn a várakozási idő akár a három órát is elérheti. Növelheti a várakozást a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A hétvégi kamionstoppal összefüggésben számolunk 60-120 perces várakozással a teherforgalomban mindkét irányban.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható 60 perces forgalomtorlódás a személyforgalomban, mindkét irányban.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy a záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben október 27. és november 21. között a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek tovább növelhetik a határátlépés időtartamát.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén érdeklődhetnek a +36-42/524-600 telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 10. hehe08 2010. október 31. 23:20
  „nem csak a kamionos egy külön állatfaj.....
  a kisteherautós, az utánfutós, a lakókocsis.... sorolhatnám.....
  ma autópályán simán 130-as tempóba közlekedtek.......
  jaaaa a szél fújt mint a fene.... úgyhogy csak a gondviselésnek köszönhető, hogy az elöl-hátul felhajtott ponyvás üres! utánfutót nem fújta félre a szél.....
  a kamionos beszólásokon nem megsértődni kell!!!!!!!
  sajnos sok galibát tudnak ők is okozni, főleg a románok meg a bolgárok...... na nekik mindegy, hogy létezik-e a kresz.....”
 • 9. duc_de_Orbieu 2010. október 31. 18:12
  „#6Komissar:MIndezt tudom,h nem feltétlenül a kamionos a hibás. A hétvégi kaminostop tartamával pedig 18 éve zótisztában vagyok. Ezért is szoktam vasárnap visszaindulni, illetve úgy időzíteni az utazást, hogy lehetőleg hétvégére essen az utazás. Viszont a román kamionos egy külön állatfaj...különösen veszélyesek lehetnek. Egy ilyen Linz előtt valamivel kifelé menet Németbe majdnem rámhúzta a kormányt, s közbe a dudálásomra idiótán vigyorgott.....
  De leginkább hibás a spedítőr, illetve fuvarozási cégek vezetői...
  EGy kis videdó:
  http://www.youtube.com/watch?v=gXVblTMRCSs”
 • 8. Mankapunka 2010. október 31. 16:44
  „Nem kellene mindenkinek jogsit adni,és lehet kevesebb baleset lenne.”
 • 7. Komissar 2010. október 31. 15:54
  „Ja és az utolsó sor nem neked szól.”
 • 6. Komissar 2010. október 31. 15:52
  „A 2-es alatt úgy fogalmaztál, mint akiket megszólítottam, tehát a balesetet okozó úrvezetőket.
  Itt javítottad a hibát, talán te is tudod, nem első számú hibás a kamionos.
  Ha így van nem akartalak okoskának hívni.
  Sorry.
  de nagy a hallgatás más részről, tehát igazat írtam. Vagy nem?”
 • 5. duc_de_Orbieu 2010. október 31. 15:42
  „#4komisar:Ügyi-fogyu én nem okoltam a kamionosokat.

  Csak mindjárt jönnek az okoskodó hozzászolók, az áldozatok ismerősei stb, hogy biztos......rosszullét, úthiba stb okozta a balesetet, minden az oka, csak nem a vezetési stílus....
  Holott borítékolható, hogy nem az út és látási viszonyoknak lettek megválasztva a sebességek....”
 • 4. Komissar 2010. október 31. 14:13
  „2-es okoska!
  Most kamionstop van, mégis meghalt 4 ember.
  Ezért kérdeztem, hogy a hozzád hasonlók kire fogják ennek a 4 embernek a halálát fogni?”
 • 3. mais 2010. október 31. 10:48
  „Tessék jobban vigyázni a közutakon ! Lassan menj , tovább érsz.”
 • 2. duc_de_Orbieu 2010. október 31. 10:23
  „#1Komissar:.....meg az úthibára, az utak mentén lévő fákra, rosszullétre, műszaki hibára.....Biztosan annyira "szabályosan" vezettek....
  Igyál még egy pohárral, oszt fogd rá a nyuszira....:D”
 • 1. Komissar 2010. október 31. 07:30
  „várom a sok okoskodó hozzászólásait, vajon ezt is a kamionosok nyakába varrják-e?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötöslottó: milliomos lett a héten? - Ezekkel a számokkal nyerhet

Az egy darab ötös 77 milliót ér. Keresse elő szelvényét. Tovább olvasom