Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Egy magyar titkosszolga beszél Európa orosz fenyegetettségéről

Egy titkosszolgálati offenzíva zajlik az Európai Unió ellen - mondta az egykori titkosszolgálati elhárító.
Katrein Ferenc, aki 2000-től 2013-ig dolgozott a Nemzetbiztonsági Hivatalban (NBH) majd az Alkotmányvédelmi Hivatalban (AH) adott az Indexnek exluzív interjút, amiben többen között arról is beszél, milyen súlyos az orosz fenyegetettség hazánkban.

Katrein az extrémizmussal foglalkozott, azon belül is a szélsőjobboldallal és a nemzetközi terrorral, valamint kémelhárítással. Műveleti igazgató volt a legmagasabb beosztása, később a főigazgató vezető főtanácsadója lett. Jelenleg külföldön él civilként.
A lapnak elmondta, hogy azért szerelt le, mert már nem tudott azonosulni azokkal a szakmai elvekkel amik az ő értékrendjének már nem felelnek meg.

Az Indexnek arra a kérdésére, hogy szerinte egy tízes skálán mennyire súlyos az orosz veszély Európában, Katrein megdöbbentő választ adott:

"Kilences-tízes, a legmagasabb fokozatú. A kölni eseményeket követtem közelebbről, ahol látni lehetett, mennyire szépen fel van építve az egész."

Egy titkosszolgálati offenzíva zajlik az Európai Unió ellen,

ennek pedig részei azok a befolyásolási műveletek, amiben az oroszoknak komoly tudásuk és hagyományaik vannak.
Oroszország ott van a migránsválság elmélyítésében és főleg annak felhasználásában a propagandára, a befolyásolásra. A kölni eseményeknél vagy más szexuális bűncselekményeknél például annak a hangsúlyozásában, hogy azt a német vagy nyugati hatóságok és média el akarja hallgatni.

Az illegális orosz hírszerzők Magyarországra telepítésével kapcsolatban a lapnak elmondta, hogy napjainkban erre sajnos remek lehetőséget kínál például a magyar letelepedési kötvényprogram. Főleg úgy, hogy az AH-nak harminc nap áll rendelkezésére a kérelmezők nemzetbiztonsági átvilágítására, ami édeskevés.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámoltak egy kábítószerlabort Budapesten - Videó

Felszámoltak egy kábítószerlabort Budapesten - Videó
A labor felszámolásával 15-20 kg amfetamin piacra kerülését akadályozták meg a nyomozók. Tovább olvasom