Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Egy gésa emlékiratai

Arthur Golden regénye az utóbbi évek egyik legnagyobb világirodalmi sikere, s egzotikus témájának köszönhetően kezdetektől fogva a nagyvászonra kívánkozott. A lenyűgöző látványvilágú film hűen idézi meg a gésák Japánját.
rendező: Rob Marshall

író: Arthur Golden
forgatókönyvíró: Robin Swicord, Doug Wright
zeneszerző: John Williams
operatőr: Dion Beebe
producer: Lucy Fisher, Steven Spielberg, Douglas Wick
vágó: Pietro Scalia

szereplő(k):
Ziyi Zhang (Sayuri Nitta)
Gong Li (Hatsumomo)
Michelle Yeoh (Mameha)
Ken Watanabe (elnök)
Kôji Yakusho (Nobu)
Kaori Momoi (O-kami)
Youki Kudoh (O-Kabo)

A film sztorija

1929-et írunk. A kilencéves Chiyot egy szegény halászfaluból eladják szülei egy kyotoi gésa-háznak. A kislány kegyetlen bánásmódban részesül a ház tulajdonosai és a főgésa Hatsumomo révén. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik.

Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, kiváltságosok és politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Batka Annamária

"Rob Marshall színházi rendező a Broadway világából a Chicago című
Oscar-nyertes darabjával táncolt át a filmek országába. Az Arthur Golden bestseller regényéből készült Egy gésa emlékiratai című második rendezését Steven Spielberg vigyázó tekintete alatt alkotta meg. A koreográfus látványos, minden képével magával ragadó művet készített, amely inkább a szépségével, mint a japán kultúra iránti hűségével kápráztatja el nézőit. Bár Dion Beebe képei sok mindenért kárpótolnak, aki a merész témaválasztástól eredetiséget, a Hollywood bevált sablonjaihoz képest új történetet és egy új világ megismerését várja, bizony csalódni fog. Legfeljebb az angolul megszólaló kínai színésznők akcentusában remélhet magának némi egzotikumot."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom