Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Egy csepp emberség

A rádiósok – bevallottan vagy sem – esküsznek a hang mindenhatóságára, arra, hogy az lélektől lélekig ér, a megszólaló és a megszólított között valami titkos, éteri kapcsolat alakul ki úgy, hogy a két ember személyesen soha nem találkozott egymással. Ebben, no és a kapcsolat mindenhatóságában, az új gondolatok ébresztésében hitt megszállottan Perjés Klára, a Magyar Rádió Kossuth adójának főszerkesztője akkor, amikor munkatársaival együtt gondozta az Egy csepp emberség című könyv folytatását, a második kötetet.

– „Márai Sándor szerint ha az ember leül a mikrofon elé, az a leggyönyörűbb benne, hogy egyszerre beszélgethet egyvalakivel és a világmindenséggel. Ez az, ami rabul ejt minket, rádiósokat, s tart fogva sokunkat életünk végéig" – vallja a vaskos könyv megálmodója. A szép és okos szavakban eddig is hittünk, de nem reméltünk ekkora sikert. Az Egy csepp emberség első kötetét 3000 példányban napokon belül elkapkodták, s végül összesen 16 ezer példányban fogyott el. Ez, no és a hallgatók telefonjai, levelei, számítógépes üzenetei biztattak bennünket a folytatásra.

Perjés Klára
Az újabb kötetben 153 gondolkodó – Roska Botondtól, a bostoni Harvard Egyetem agykutató-professzorától kezdve Koltay Gergelyig, a Kormorán együttes vezetőjéig – vall vezérlő gondolatairól, meggyőződéséről, értékítéletéről, emberségéről – írásban is.

A Kossuth rádióban pedig a sorozat reggelente fél 7 után 3 perccel tovább folytatódik. Hallhatják a Felvidéken és Erdélyben, de sok visszajelzés érkezett Torontótól Németországig, Ausztriától a tengerentúlig.

A gondolatait közreadó Sineger Eleonóra pszichiáter azt tanácsolja betegeinek, reggel fél 7-kor feküdjenek vissza és hallgassák meg az Egy csepp emberséget. Mit mondjunk, a lélekgyógyásznak nagy valószínűséggel igaza lehet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.08.

Tovább olvasom