Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Egy 95 éves bácsitól rabolta el a nyugdíját három 12-16 év közötti fiú

A két fiatalkorú fiú ellen vádat emeltek, harmadik társukkal szemben - életkora miatt - az ügyészség megszüntette a nyomozást.
Az ügyészség vádirata szerint a két - elkövetéskor 15, valamint 16 éves - fiú és harmadik, gyermekkorú társuk 2017. augusztus 11-én nappal, a VIII. kerület, Kálvin térnél figyelt fel az idős, nehezen közlekedő sértettre, aki egy bevásárló táskát húzott.

A rendőrség beszámolója szerint az idős férfi felvette a nyugdíját a postán, majd hazafele menet betért a boltba néhány apróságért. Kifelé jövet három fiúba botlott, akik félreálltak, hogy a cekkerével elférjen a járdán. A férfi lassan lépdelve megjegyezte nekik: „Fiúk, ne öregedjetek meg!" Aztán tovább ballagott.
A három suhanc összenézett:

Meg kéne táskázni!


Követni kezdték a nyugdíjast. A tervük az volt, hogy kitépik kezéből a gurulós bevásárlótáskát, de erre nem volt idejük, a sértett bement egy Nap utcai házba.

Oda is követték, és felajánlották neki, hogy segítenek felcipelni a csomagját. Ezt a bácsi elutasította, de a fiúk nem tágítottak, felkísérték a második emeletre. 

A nyugdíjas rosszat sejtett, ezért nem nyitotta ki a lakásajtót, inkább leült a folyosón egy ládára. A fiatalok közben kérdezgették őt, majd az egyikük intett. A férfi azt hitte, végre odébbállnak, ehelyett hátralökték, és átkutatták a táskáját. Amikor az idős férfi segítségért kiabált, szétfeszítették a száját, majd az emiatt kapálózó férfi kezét és lábát is lefogták. Egyikük átkutatta a zsebeit is. Megtalálták a borítékba tett nyugdíjat és még kétezer forintot, majd elfutottak.

 
Nem sokkal a rablás után el is fogták a józsefvárosi rendőrök a három elkövetőt.
Kép forrása: police.hu
Nem sokkal a rablás után el is fogták a józsefvárosi rendőrök a három elkövetőt.
Kép forrása: police.hu


A térfigyelő kamerák felvételein szúrták ki őket

A 15 és a 16 éves bajai fiút a Diószeghy Sámuel utcában fogták el a BRFK bűnügyi bevetési osztály munkatársai, 12 éves fővárosi társukat pedig a Keleti pályaudvar közelében fogták el. Előbbieknél pár száz forintot találtak csupán, a legfiatalabb gyanúsított zsebében viszont több mint 90 ezer forint lapult - tudatta a rendőrség.

Kihallgatásukon mindhárman beismerték a rablást. Mint kiderült, a két idősebbik a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központból szökött meg aznap. 12 éves társukat, aki szintén gyermekotthonban él, korábbi szökéseik során ismerték meg, hozzá jöttek Budapestre. Pénzt akartak szerezni.

Másnap a rendőröktől visszakapta a nyugdíját a bácsi

Nagyon hálás volt nekik, többször megköszönte, hogy gyorsan kézre kerítették a támadóit, és nem kell nélkülöznie a hónapban - számoltak be a police.hu-n.
 
Nagy Zsolt százados visszaadta a pénzt
Kép forrása: police.hu
Nagy Zsolt százados visszaadta a pénzt.
Kép forrása: police.hu


Hármuk közül csak ketten büntethetők

A két fiatalkorút a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Harmadik társukkal szemben a kerületi ügyészség a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: nem normális helyzet, ha valakik közterületen padokat foglalnak el, aluljárókban élnek

Bajkai István: a hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak… Tovább olvasom