Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Édesapja hazavitte az elrabolt francia kislányt

Megérkezett Magyarországra hétfő délután annak az elrabolt francia kislánynak az apja, akit édesanyja hétfőn Tiszabecsnél próbált meg átvinni a határon, de lebukott. A hároméves gyereket március 20-a óta keresték.

Az apa délután 16 órakor érkezett meg Nyíregyházára, ahol egyórás papírmunka után a vele érkező belügyi attaséval és egy tolmáccsal együtt átvették a kislányt, aki az éjszakát egy gyermekotthonban töltötte. Az édesapa megköszönte a magyar hatóságoknak, hogy megtalálták gyermekét. Hozzáfűzte: a kislány össze van zavarodva, hiszen tegnap még az édesanyjával volt, ma viszont ismét vele. Azt mondta, gyermekével együtt visszamegy Párizsba, de mindent meg fog tenni, hogy az anyának ne kelljen sokáig börtönben maradnia. A hároméves Elise-nek azt is megígérte, hogy hamarosan elviszi Oroszországba.

Az orosz asszonyt a tiszabecsi átkelőnél fogták el vasárnap kora délután. Mint kiderült, az anya a gyerekkel stoppal jutott el a határig, egy magyar rendszámú autó vette fel. A határátkelőnél azonban ellenőrizték mindkettőjüket, és fény derült kilétükre.

A hároméves Elise Andre-ért már régóta pereskedik a francia édesapa és az orosz származású édesanya. A kislányt Arles-ban rabolták el március 20-án, a hatóságok azóta keresték őt. Az apa mindvégig attól tartott, hogy az anya vissza akarja csempészni a gyereket Oroszországba, azonban ez már nem sikerülhet neki.

Az édesapja már hétfő délután elindult vissza Párizsba Elise-vel.

Korábban:

A tiszabecsi határátkelőnél fogták el azt az orosz asszonyt, aki volt francia élettársától rabolta el hároméves kislányát még március 20-án - erősítette meg az AFP hírügynökségnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség szóvivője hétfőn.

Fülöp Gergely az AFP-nek elmondta: az asszony vasárnap délután akart átkelni a magyar-ukrán határnál, amikor az egyik határőr a schengeni adatbázisban rákeresett az orosz nő nevére. Ekkor kiderült: az asszony nemzetközi körözés alatt áll, a 2005-ben született gyereket pedig eltűntként tartják nyilván.

A szóvivő hozzátette: az asszonyt őrizetbe vették és Nyíregyházán van, már járt nála az orosz konzul. Értesítették a kislány francia apját is, ő már úton van Magyarországra. A kislány egy gyermekotthonban várja sorsa alakulását.

A hároméves Elise Andre-ért már régóta pereskedik a francia Jean-Michel Andre és volt élettársa, az orosz Irina Belenykaja. A gyereket március 20-án rabolták el a férfitől a franciaországi Arles-ban. Az apa - akit a gyerekrablás során súlyosan összevertek - a kislány anyját azzal vádolta, hogy vissza akarja csempészni Oroszországba a gyereket.

Az orosz hatóságok közölték: értesíteni fogják a francia rendőrséget, ha a gyerek Oroszországba kerül, de hozzátették, hogy nem fogják letartóztatni az asszonyt, mivel az orosz hatóságok Belenykajának ítélték a gyereket.

Elise-t egyébként apja tavaly egy moszkvai utcáról rabolta el fényes nappal rabolta el, miután Belenykaja egyszer már Oroszországba vitte a gyereket, miután egy francia bíróság kimondta: a kislánynak az apjához kell kerülnie.

Olvasóink írták

 • 7. Truder 2009. április 14. 19:35
  „Bírom az ilyen "szülőket",akik nem veszik észre mekkora pöcsök!Míg ők vergődnek,azt bizonygatva melyikük a jobb szülő,nem veszik észre,hogy ledarálják a saját gyereküket!Szegény egy roncs lesz,két felnőtt ember balfaszságának az áldozata..”
 • 6. MTT 2009. április 14. 15:38
  „A lényeg a sorokban van. Egyébként sajnálom szegény gyereket, mert ő az egyedüli áldozata ennek az egész herce-hurcának.”
 • 5. razsem 2009. április 14. 10:43
  „Nem értem az egészet, az orosz hatóság az anyának ítélte a francia bíróság, pedig az apának.
  Ez esetben egy harmadik ország, melyik hatóság ítéletét tartja helyesnek? Itt a francia bíróságét, nos ezt nem értem, hogy miért azt?”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. április 14. 09:46
  „Tényleg. A "hérfő"-t már nem is vettem észre, túlságosan felháborított a lóbetűkkel virító "édespaja". :)”
 • 3. zöldcitrom 2009. április 14. 08:26
  „hérfő??”
 • 2. Tapmancs 2009. április 14. 06:30
  „:) Biztos "édespapája"-t akartak írni, csak rövidítettek. :)”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. április 13. 23:11
  „Édespaja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Péter tárca nélküli miniszter lesz a Bajnai-kormányban

Megállapodott Kiss Péter, az MSZP alelnöke és Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt: az MTI szerint… Tovább olvasom