Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Eddig 75 sértettje van egy dél-budai autósikkasztási ügynek

Eddig 75 károsultja van egy dél-budai autósikkasztási ügynek; a rendőrségi további sértetteket jelentkezését várja - közölte Terdik Tamás, a BRFK Dél-budai Bűnügyi Régió bűnügyi parancsnoka hétfőn Budapesten.

A nyomozók azt kérték, hogy akik a BBT Kft.-vel, a Carl-buy  Kft.-vel, a Classic Limusine Kft-vel vagy a Krometál Kft.-vel  kötöttek szerződést és hasonlóképpen jártak, jelentkezzenek a XI.  kerületi rendőrkapitányságon. Azok jelentkezését is várják, akik  kaptak ugyan pénzt az autójukért, de nem annyit, amennyiben a  szerződéskötéskor megállapodtak.  
    
    A rendőrség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett  sikkasztás miatt nyomoz, és vizsgálják a csalás lehetőségét is. Egy  férfit - aki a gyanú szerint a sikkasztási ügy értelmi szerzője -  előzetes letartóztatásba helyeztek. A férfi nem ismeretlen a  nyomozóhatóság előtt, korábban hasonló bűncselekmény miatt  indítottak ellene eljárást. 

Terdik Tamás az ügy részleteit ismertetve azt mondta: az  összességében 40 millió forintos vagyoni hátrányt okozó  bűncselekmény során az elkövetők megkeresték az interneten  magánszemélyként hirdető autósokat azzal, hogy néhány héten belül  értékesítik a gépjárművüket.

Volt, hogy ez sikerült is, de több  esetben csak hónapokkal később adták el azokat. Az eladóknak többek  között azt mondták, hogy a vevő hitelre vette az autót és emiatt  csúszik a kifizetés. Valójában azonban másik kereskedésben vagy  egyszerűen a közterületen rejtették el a tulajdonosok elöl a  kocsikat amíg azokat ténylegesen nem értékesítették.
Olyan eset is  volt, amikor másik autókereskedésnek adták el az autót.  
 
A rendőr százados az MTI-nek azt mondta: a 75 sértettből csak  öten kaptak pénzt és közülük is csak egy ember kapta meg a szerződés  szerint megbeszélt vételárat. A többi négy eladó jóval - több  százezer forinttal - kevesebbet kapott, mint amennyiben az  értékesítő céggel megállapodott. Az értékesítésre átvett kocsikból  egyelőre csak 36 került elő.  

A négy cég mögött a nyomozók szerint valójában B. Viktor Attila  áll, őt körözés alapján elfogták és azóta előzetes letartóztatásba  helyezték. Az ügyben több alkalmazottat hallgattak ki tanúként, de a  rendőrség nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy közülük néhányan  gyanúsítottá válhatnak.

Olvasóink írták

  • 2. mindigatutit 2010. március 29. 16:10
    „mi bajod?”
  • 1. meir 2010. március 29. 15:07
    „na mi van?? Hol vannak ilyenkor az orokosen ciganyt kialtok!!??
    nagy a csond!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moszkva téri gázolás- járnak a metrók

Elindult a metróközlekedés azután, hogy elgázoltak egy embert a Moszkva téri megállóban hétfő… Tovább olvasom