Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

eb-futam: soproni vágyak

A Eurosys Sopron BMX SE versenyzői mindent megtettek azért, hogy minél jobban szerepeljenek a hétvégi EB-futamokon. Hazai pályán versenyeznek majd a kontinens legjobbjaival.

kerékpár

Nyikos Tivadar szövetségi kapitánytól és három hazai versenyzőtől kértünk egy kis esélylatolgatást.
Nyikos Tivadar: – Ami az elit mezőnyben induló versenyzőinket illeti, a magam részéről egy középdöntős eredménynek nagyon örülnék, mert az az augusztusi világbajnokságra kvalifikáló eredmény. A hosszú tél miatt sajnos kevesebbet tudtak a srácok kerékpározni, mint reméltük. Azt is tudni kell, hogy riválisaink között sokan hivatásosok, magyarán ebből élnek, szinte éjjel-nappal kerékpároznak, amikor pedig Európában tél van, elmennek például Kaliforniába edzeni.
Az elit EB-ranglistán a magyarok közül legelőkelőbb helyen a 43. pozícióban Radasics Vilmos (23 éves egyetemi hallgató, többszörös magyar bajnok s az év BMX-versenyzője) található.
„ Úgy gondolom, óriási lehetőség előtt állunk. Nagyon nagy előnyt jelent, hogy hazai pályán versenyezhetünk, hiszen mi ismerjük a legjobban a pályát, tudjuk, melyek azok a helyek, amelyeken a leginkább lehet előzni, de természetesen a jó rajt rengeteget számít minden futamban. Itt lesznek Európa legjobbjai. Bízom benne, hogy sokan látogatnak ki a versenyre s a szurkolók segítenek majd bennünket. A célom a legjobb nyolc közé, azaz a döntőbe jutás. Ott meg aztán bármi megtörténhet...”
Prájczer Péter (28 éves villanyszerelő, többszörös bajnoki dobogós):
„ Azt gondolom, egy jó start nyolcvan százalékban meghatározó egy-egy futamban. Éppen ezért edzéseken rengeteget gyakoroljuk a rajtot. A hazai pálya nagy előnyt jelent, jobban ismerjük a pályát, mint a riválisok, hiszen nap mint nap ott edzünk. Bízom benne, hogy a közönség is segít bennünket, engem például abban, hogy elérjem célomat, s bejussak a legjobb tizenhat közé.”
Rozsenich Gábor (15 éves középiskolai tanuló, sokszoros korosztályos bajnok, korosztálya Európa-kupa futamában indul, s jó esélye van a végső győzelemre):
„ Nagyon várom már a futamokat. Biztos vagyok benne, hogy óriási élmény lesz itthon, soproni szurkolók előtt az általunk ismert pályán versenyezni. Egy ideje már a felnőttekkel, Radasics Vilivel, Prájczer Petivel és a többiekkel készülök, szinte »húznak« maguk után. Nagyon remélem, ennek, valamint annak, hogy nagyon jól ismerem a pályát, majd érezni fogom a jótékony hatását. Bízom benne, elérem a célomat és sikerül beverekednem magam a fináléba, azaz a legjobb nyolc közé, a döntőbe a korosztályom versenyében.”

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár George Bush látogatásától?

Tovább olvasom