Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

DVD-k Ivánról és a választásokról

Két különleges DVD-lemez készült el az iváni általános iskolában. Egyik a település helytörténetét mutatja be, a másik pedig az eddigi országgyűlési választások eredményeit rendszerezi. Mindkettő a tanulás segítését szolgálja.
Különleges munka végére érkeztek az iváni általános iskola pedagógusai, valamint a felkért szakértők. Még 2003-ban nyertek egy Phare-pályázaton, ahol a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása volt a cél. A közel negyvenezer eurós projekt részeként másfél év alatt két DVD-lemez készült el. Az egyiken a magyarországi választásokat dolgozták fel, a másikon pedig Iván helytörténetét mutatják be.
– A program elsődleges célja, hogy a diákokat az informatikán keresztül ösztönözzük a tanulásra – mondja Németh László, az iváni általános iskola igazgatója. – Vallom, hogy a modern eszközök, számítógépek hatására előveszik majd a tankönyveket is. Bár a pályázat a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását helyezi előtérbe, vallom, hogy az elkészített két DVD mindenkinek hasznára válik. Már csak azért is, mert a választással foglalkozó anyagban területi és régiós bontásban is össze lehet hasonlítani az 1990–2002 között megtartott négy országgyűlési képviselő-választás eredményét, a területi listák alakulását. A bemutató példány elkészülte után, máris számos helyről mutatkozik érdeklődés az e-tananyagok iránt.
Az igazgató hozzátette, az „e-tanulás” a közeljövőben a tanagyag része lesz. Éppen ezért fontos a számítógéppark fejlesztése. Az iskolában jelenleg egy osztályon belül két tanulóra egy gép jut, ugyanakkor az önkormányzatnak is érdeke a bővítés, hiszen a számítógépeket nemcsak a diákok, hanem a helybéliek is használhatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátran vásárol baromfihúst?

Tovább olvasom