Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Döntés az A3-as autópályáról

Végleges döntés született a Bécs és Sopron közötti A3-as autópályáról a burgenlandi tartományi parlament legutóbbi ülésén. A sztráda építését 2009-ben kezdik meg az osztrákok.
A burgenlandi tartományi kormány ülésén végleges döntés született arról, hogy 2009-ben elkezdik a magyar határig tervezett A3-as autópálya meghosszabbítását. Ezt Helmut Bieler építési ügyekért felelős tartományi tanácsos jelentette be. Az autópályát Vulkapordánytól (Wulkaprodersdorf) a Bécsi úti határátkelőig hosszabbítják meg.
A burgenlandi tartományi parlament megbízásából az osztrák autópálya-kezelő cég, az ASFiNAG már elkészítette a határig tartó mintegy 10 kilométeres sztráda terveit. Az autópálya-építő konzorcium korábban nagyon pontos számításokat végzett arra nézve, hogy milyen mértékben fog a Bécsi úti határátkelőhely forgalma az elkövetkezendő években növekedni.
Az osztrákok számításai szerint

a mostani körülbelül napi 11 ezres gépkocsiszám 2020-ra 34 ezerre növekszik.
Az A3-as magyar határig tartó meghosszabbítása legkésőbb 2010 végére épülne meg, amely a mostani határállomásnál csatlakozna a magyar oldalon tervezett M9-eshez.
A tervek szerint a gyorsforgalmi út elkészültével a soproni átkelőnél feloldanák a kamionokra vonatkozó 20 tonnás korlátozást is.
Az osztrák autópálya-kezelő cég két lehetséges nyomvonal-variációt dolgozott ki. Az egyik szerint az autópálya Vulkapordánytól, a jelenlegi B16-os számú főúttal párhuzamosan vezetne a határátkelőig. A másik variáció szerint a sztráda keleti irányból kerülné meg Cinfalvát (Siegendorf) és csak közvetlenül a határ előtt kanyarodna vissza. A tervezésnél az osztrák cég körültekintően felmérte a tervezett sztrádaszakasz környékét, a környezetvédelmi hatástanulmány nyárra készül el. Ezután döntenek majd a nyomvonalról. A munkálatok a tervek szerint 2009-ben kezdődnek el és 2011-re már autópályán lehetne Sopronból Kismartonba (Eisenstadt) vagy Bécsbe utazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél külföldön turistaként?

Tovább olvasom