Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Döntés a ringás dolgozókról

A Pick Szeged Rt. eladta a Ringa Húsipari Rt.-ben meglévő összes részesedését az Amida Invest Ingatlanforgalmazó és Befektetési Kft.-nek. Az új tulajdonos, az Amida Kft. a hírek szerint az Aragóhoz közel álló cég

Új a tulajdonos

A Ringa részvényeinek új tulajdonosa tegnap óta az Amida Kft. Ügyvezetője, Farkas Tamás nyilatkozata szerint azonban a cégnek semmiféle kapcsolódása nincs az Arago-csoporthoz. A kapuvári üzem további sorsáról elmondta: „Cégünk eredendően ingatlanhasznosítással foglalkozik. A kapuvári gyár hasznosításának lehetőségeit most vizsgáljuk. Szó lehet bérbe- vagy akár eladásról is. Mivel ott eddig húsipari tevékenység folyt, így a továbbiakban is ebben az irányban keressük a továbblépés lehetőségeit."
A tulajdonosváltás előtt a Ringa rt. felvásárolta a kint levő kisebbségi részvényeit, a dolgozói, beszállítói és a Carnex Kft. részvénypakettjét is. A részvények visszavásárlásáról a cég igazgatósága még
augusztus 18-i ülésén döntött.

Papíron a létszám

A tulajdonosi kör változásának hatásairól és a további tervekről megkérdeztük Román Gyulát, a kapuvári vágó- és darabolórészleg új bérlőjét.

– A tulajdonos változása a Ringa rt.-nél nem érinti további terveinket a kapuvári gyárban. A napokban kidolgoztuk a kapuvári bérleményünkre vonatkozó dolgozói létszámot – nyilatkozta a Kapuvári Húsipari Rt. tulajdonosa. Tájékoztatása szerint a dolgozói létszám a következőképpen alakul: 81 vágó, 166 daraboló, 46 raktáros, 50 műszaki, valamint 12 egyéb szakember foglalkoztatását tervezik. Ezenfelül mintegy 25 fős technikusi, műszaki vezetői és termelésvezetői munkakört hoznak létre, valamint 3-4 egyéb vezetői munkakört töltenek be október elejétől.
Vágás októbertől

A kapuvári üzemben már dolgozik Kovács István vezérigazgató, aki a következő két hét munkálatairól a Kisalföldnek elmondta: a vágás megindításáig legfontosabb feladatuk az új cég szervezeti felépítése. Eddig nem volt szükség az adminisztráció teljes kiépítésére, mivel azt Győrben végezték. A napokban kiépítik a szükséges adminisztratív munkaköröket, amiben számítanak az itteni szakemberek munkájára, de szükség esetén külső cégeket is igénybe vehetnek. A fizikai állomány kialakítása már megtörtént. A vezérigazgató szerint a jövő héten a kereskedelmi részleg felépítésével folytatják a munkát, majd a beszállítókkal is tárgyalnak. A vágás megkezdését az új igazgató október elejére ígéri.


 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkeháború csirkék nélkül

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom